Microsites 18/06/2017

Punt i a part malva a Cornellà

La llenya del 4 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa a la diada de Corpus hauria de suposar un toc d'atenció per a totes les colles castelleres

Efren Garcia
2 min
Els Minyons han descarregat el 3d9f però han fet llenya en provar el quatre.

BarcelonaDe tant en tant, malauradament, cal una actuació com la diada de Corpus de Cornellà per fer abaixar el suflé a aficionats i periodistes castellers que només veuen un pas més enllà i que setmana rere setmana demanen un pis més. L'espectacular ritme que assoleix els últims anys la temporada castellera fa que molts cops no hi hagi un sol instant per a la reflexió i que, des de la barrera, o des dels mateixos mitjans de comunicació, molts demanem sempre un esforç més. A inici de temporada volem que arribin ràpid els primers castells de 9 pisos de l'any. Quan quatre colles ja han pujat de gamma llavors demanem el primer gamma extra i, gairebé sense adonar-nos-en, ens plantem a meitats de mes de juny parlant del 3 de 10 amb folre i manilles i del 4 de 9 sense folre.

Avui els Minyons de Terrassa han fet tocar de peus a terra a més d'un en posar de manifest el preu d'alçar castells de 9 pisos. Els malves, que divendres convocaven tots els seus seguidors a un especial assaig de gamma extra, han iniciat la seva actuació a Cornellà descarregant el 3 de 9 amb folre. En segona ronda han hagut de desmuntar el 4 i, en segona instància, han vist com el castell feia llenya. Si bé la caiguda quedarà de ben segur en una anècdota, juntament amb la llenya del 3 de 9 folrat dels Castellers de Barcelona a la plaça de Sant Jaume i amb la del 3 de la Colla Joves Xiquets de Valls la setmana passada a la diada del Pati, ha fet refredar uns ànims, els de molts aficionats castellers, que s'havien deixat influenciar per l'onada de calor.

En plena allau de rumors sobre els castells de gamma extra que preparen les formacions vallenques de cara a Sant Joan, o els dels mateixos Minyons de Terrassa, malauradament ha calgut una llenya de castell de 9 pisos a una de les colles capdavanteres per recuperar el discurs del valor de les estructures folrades, del preu de les de 9 pisos i de l'excepcionalitat dels gammes extra. Els de Terrassa no deixaven en intent el 4 de 9 amb folre des del mes d'octubre del 2013, una situació similar a la del pilar de 7 amb folre dels Castellers de Vilafranca fins a la setmana passada.

Els Minyons han pogut completar l'actuació sense problemes, descarregant el 5 de 8 i el pilar de 6 i ho han fet acompanyats de la colla local, que hi completaven el segon 5 de 7 de l'any, i dels Capgrossos de Mataró, que s'apuntaven el segon 3 de 9 amb folre.

Castellers de Cornellà: 5d7, 4d7, 3d7, P5

Capgrossos de Mataró: 4d8, 3d9f, 7d8, V5

Minyons de Terrassa: 3d9f, id 4d9f, i 4d9f, 5d8, P6

stats