Ara Castells 18/05/2018

Repertori de castells de set en l'actuació universitària de Girona

Els Bergants del CdT i els Emboirats de la UVic han fet els primers 3d7 del seu historial

Guillem Andrés
2 min
4d7a dels Arreplegats

La XXa Diada dels Xoriguers de la Universitat de Girona ha combregat aquest dijous l'actuació universitària més nombrosa d'aquest tram de primavera amb set colles presents. A l'actuació en terres gironines han brillat especialment els Bergants del CdT, els Trempats de la UPF i els Emboirats de la UVic. D'altra banda, després de l'espectacular actuació en la seva Diada, els Arreplegats han fet una actuació més tranquil·la. Els Xoriguers de la UdG i els Ganàpies de la UAB s'han mantingut en uns registres semblants a la setmana passada, mentre que els Engrescats de la URL no han pogut fer castells de sis.

Els Arreplegats s'han decantat per fer una actuació completa de castells de set, però sense tocar els seus castells límit. D'aquesta manera han portat a Girona el tres de set, el quatre de set amb agulla i el quatre de set. Alhora, els de la camisa verd quiròfan han aparcat una setmana més el quatre de vuit, un castell que tenen a tocar de nou i que es podria veure la setmana vinent en l'última actuació universitària del curs.

A la diada d'aquest dijous dues colles van fer les millors actuacions del seu historial. Els primers són els Bergants del Campus de Terrassa, una de les colles universitàries que estan més en forma, que van completar el primer tres de set dels seus tres anys d'història. A més, hi van sumar altres castells sostre per egarencs, com ara el quatre de set i el pilar de sis amb folre. L'altra colla que va estar d'estrena van ser els Emboirats de la UVic, també amb el tres de set, a més de sumar el tercer quatre de set del curs.

De la mateixa manera, els Ganàpies de la UAB van fer el primer tres de set amb agulla de la seva temporada, com també els Trempats de la UPF ho van fer amb el tres de set, al qual van afegir el segon pilar de cinc del seu historial. Per la seva banda, els Xoriguers de la UdG van tornar a tenir el quatre de set com a millor castell, i els Engrescats de la URL no van poder fer cap castell de sis.

Resum de l’actuació:

  • Arreplegats de la ZU: 3d7, 4d7a, 4d7 i Vd5
  • Bergants del CdT: 3d7, 4d7, 7d6, Pd6f
  • Ganàpies de la UAB: 3d7a, 4d7, 7d6
  • Trempats de la UPF: 3d7, id4d7, 4d7, 4d6p, Pd5
  • Emboirats de la UVic: 2d6, 3d7, 4d7
  • Xoriguers de la UdG: 5d6, 4d7, 7d6
  • Engrescats de la URL: 2d5, 3d5a, 4d5
stats