Ara Castells 03/09/2017

Sabadell celebra una festa major castellera de gamma extra

La colla local segella la millor actuació de la seva història i descarrega el quatre folrat

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sabadell rubriquen una excel·lent diada castellera i descarreguen per segon cop el 4d9f

SabadellSabadell ha gaudit aquest cap de setmana d'una diada de festa major d'excepció. La colla local ha completat la millor actuació del seu historial a la plaça de Sant Roc i els Minyons de Terrassa hi han posat la cirereta emmanillant-se en forma de gamma extra. Tant els Capgrossos de Mataró com els Castellers de Barcelona han optat aquest cop per una retrobada amb l'activitat més pausada després de complir els objectius marcats en el primer tram d'any.

Els Castellers de Sabadell han apostat fort el dia de la seva festa grossa i ho han fet des del primer moment. Han optat per iniciar l'actuació amb el tres de nou amb folre, un castell que no havien descarregat mai abans per festa major. L'han dominat serenament i els nervis només han aparegut en el descens. La fita els ha donat forces per encarar el quatre de nou amb folre per primer cop enguany. Després d'un intent fallit, l'any passat el completaven per primera vegada i aquesta temporada han decidit dur-lo a plaça més d'hora que mai. El castell ha perdut les mides des de l'inici però el tronc l'ha sabut treballar correctament i l'ha acabat duent a bon port per segon cop en la seva història. Han arrodonit la millor actuació des de la seva fundació en descarregar el dos de vuit amb folre i han segellat així la seva primera exhibició amb tres construccions folrades.

Després d'ensopegar en la diada de Sant Fèlix amb el tres de deu amb folre i manilles, els Minyons de Terrassa han demostrat que poden refer-se i tornar a encarar el camí de la gamma extra. A Sabadell han descarregat els dos castells bàsics de nou –el tres i el quatre de nou amb folre– i han tornat a plantar cara al dos de nou amb folre i manilles. Han encarat la torre amb molta confiança i, si bé s'ha entregirat en els moments més delicats, l'han aconseguit descarregar sense grans dificultats. La seva actuació s'ha acabat amb un pilar de set bastit amb un folre lleuger que han hagut de treballar de valent durant el descens.

L'actuació l'han completat els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona, que, després d'aturar la seva activitat durant el mes d'agost, han decidit començar a escalfar màquines a poc a poc. Maresmencs i barcelonins s'han conformat amb la clàssica de castells de vuit –tres i quatre de vuit més dos de set– però ho han fet exhibint amb gran solidesa les seves estructures bàsiques. Als seus patis d'assaig ja es cuinen les primeres construccions de la gamma alta de vuit d'aquest segon tram de temporada, però la falta de camises i el poc marge després de tornar-se a enfaixar aquestes últimes setmanes els ha fet ser prudents.

Tot i comptar amb quatre colles, la diada ha mostrat una agilitat exemplar. Les quatre colles han descarregat tots els seus castells i han estat molt disciplinades muntant pinyes durant el torn previ al seu per no allargar la durada de l'exhibició. Enguany, fins i tot el sol ha estat benèvol i s'ha mantingut tímid durant la major part de la jornada.

Castellers de Sabadell: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 2d8f, 2 P4, 2 P5

Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P7f, 3 P4

Capgrossos de Mataró: P4 cam, 4d8, 3d8, 2d7, 4 P4, P5

Castellers de Barcelona: P4 cam, 3d8, 2d7, 4d8, P5

stats