Microsites 16/08/2019

Sant Roc vibra amb el pd7f de Sant Pere i Sant Pau

Les colles tarragonines fan la posada a punt per a l'actuació de Sant Magí

Guillem Andrés
2 min
Pd7f dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

El 15 d'agost és especialment conegut en el món casteller per l'actuació de la Bisbal del Penedès. Tot i això, les festes de Sant Roc de Tarragona van viure ahir una fita destacada amb el pd7f descarregat per part dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Alhora, de la mateixa manera que la Jove de Tarragona, van fer alguna prova pensant en l'actuació de Sant Magí de dilluns vinent.

Sant Magí l'any passat va oferir la cara més amable i amarga del món casteller als Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En rondes de castells van descarregar el primer 2d8f del seu historial. Més tard, però, van carregar el pd7f i van patir una forta caiguda que va comportar una lesió important de la quinta del pilar, que la va obligar a apartar-se dels castells en el segon tram de temporada. Gairebé un any més tard, els de la camisa verda han tornat a completar l'espadat de set, un castell que ha sigut especialment celebrat entre els aficionats castellers pel procés que va haver de viure la colla. Tot i això, els tarragonins ja han anunciat que no faran el pd7f per Sant Magí per tot el component psicològic que suposa.

Abans d'això, en les rondes de castells els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van anotar-se la tercera clàssica de vuit de l'any. Per la seva banda, la Jove de Tarragona també va rodar alguns castells de vuit, pensant a pujar-los un pis per Sant Magí. D'aquesta manera van descarregar el 5d8, el 4d8a i el 2d8f, a més del pd7f.

En acabar l'actuació les dues colles van fer algunes proves a plaça. Els liles van fer el 9d8 fins a dosos, i el 5d9f, 4d9fa i 3d10fm fins a sisens. Els tres primers són castells que es podrien veure dilluns a la plaça de les Cols. Per la seva banda, Sant Pere i Sant Pau va fer una prova de 2d8f fins a quints.

A banda d'aquestes dues colles, els Xiquets de Tarragona van actuar en la diada de la festa major de Ferran. Els matalassers van completar el 3d8, 5d7 i 7d7, una actuació que podrien pujar un pis per Sant Magí.

stats