Castells
Ara Castells 23/10/2022

La Santa Úrsula de contrastos es queda a les portes del 3 de 9 sense folre

La Vella intenta el castell mític en una actuació meritòria davant d'una Joves que ha anat perdent força

3 min
Membre de la clla Joves de Valls després de descarregar el 4 de 9 sense folre.

VallsSanta Úrsula ha tornat a fer vibrar la plaça del Blat en una nova diada de màxims per a la Colla Vella i la Joves de Valls. Totes dues han començat l’actuació de manera excepcional, però se n’han anat amb un gust agredolç. A Valls, avui, s'hi podria haver tornat a veure el 3 de 9 sense folre, però els rosats l’han deixat en intent.

4 de 9 sense folre de la colla Joves de Valls a la diada de Santa Úrsula.
Dida castellerea de Santa Ursula. A la foto el 4 de 9 amb agulla de la colla Vella de Valls.
3 de 9 sense folre de la colla Vella de Valls,a  la diada de Santa Úrsula 2022

La Colla Vella ha tret aquesta Santa Úrsula tota la rauxa que al llarg de l’any no ha acabat de lluir. En el pati d’assaig dels rosats l’avenç del 3 de 9 sense folre havia estat notori i es presentava com un gran objectiu del dia. Abans, però, han volgut anar pas a pas amb castells que els havien quedat a mitges. D’aquesta manera, han obert amb un 4 de 9 amb folre i pilar que s’ha hagut de treballar al límit des d'un bon inici i que ha requerit l’èpica vallenca per descarregar-lo.

En segona ronda han completat el 2 de 8 sense folre, que tampoc ha estat del tot aplomat. La pujada ha estat un pèl remenada, però no l'han deixat vèncer. Quan era el torn del 3 de 9 sense folre una caiguda prèvia de la Joves ha aturat la diada pràcticament una hora per l’assistència dels serveis mèdics. Durant una estona s’ha arribat a témer que se suspendria l’actuació, però finalment s’ha pogut reprendre. Els rosats han tirat amunt el tres desfolrat, que ha tingut una bona execució en tot moment, però la canalla ha acabat dubtant. Després d’una confusió amb l’acotxadora i d'haver-lo aguantat molta estona, el castell ha cedit en el descens. Han tancat l'actuació amb el 3 de 9 amb folre i han descartat l’intent del pilar de mèrit.

La Joves de Valls ha protagonitzat una actuació que ha començat de manera excepcional, però que s’ha anat torçant a poc a poc. Els vermells obrien plaça amb el 4 de 9 sense folre que, tot i tenir un rengle bastant tancat, ha anat conservant les mides sense que entressin els nervis. No han deixat que aparegués el tremolí i l’han descarregat amb una gran execució.

A la segona ronda, en canvi, la planificació no ha anat com esperava. En un primer moment han hagut de fer un peu desmuntat de 2 de 8 sense folre pels dubtes de la canalla, després de la caiguda d’aquest mateix castell divendres a l’assaig. Hi han tornat, però els més petits tampoc ho han acabat de veure clar. A punt d’entrar l’acotxadora, hi ha hagut un moment de dubtes i el dos ha acabat caient abans de coronar-se. S’han refet amb un 3 de 9 amb folre que tampoc han lligat del tot bé al folre.

La Colla Vella de Valls celebra el 4 de 9 amb agulla per Santa Úrsula

No se n’han volgut anar de plaça sense poder treure’s l’espina del 5 de 9 amb folre, però tampoc ha estat el dia i novament l’han deixat en carregat, després d’una gran defensa en tota la pujada amb uns terços que han hagut de batallar per mantenir la posició.

Dos folrat de Barcelona

Entre les altres actuacions del cap de setmana destaca l’estrena del 2 de 8 amb folre descarregat dels Castellers de Barcelona ja coronat al Concurs, en una actuació on els Xicots de Vilafranca van carregar el 4 de 8 per segon cop enguany.

Fora de la plaça del Blat, l’altre castell de nou l’han fet els Castellers de Vilafranca, que han descarregat el 3 de 9 amb folre a Sant Cugat, on la cola local i els Castellers de Sabadell han fet el 4 de 8 com a millor construcció. Per la seva banda, tant els Xiquets de Tarragona com la Jove de Tarragona han completat el 5 de 8. Entre altres novetats, sobresurten el 2 de 7 carregat dels Xics de Granollers i els primers castells de set de la represa dels Al·lots de Llevant.

stats