Ara Castells 08/10/2017

Sarrià estrena colla però no gamma extra

L'agrupació local celebra la seva refundació assolint el primer castell de sis pisos

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Barcelona no poden amb el 5d9f però repeteixen el doblet de castells de nou pisos

BarcelonaEl barri barceloní de Sarrià prometia una diada castellera de festa major d'alta volada gràcies a la reunió de tres formacions de nivell de nou pisos i a l'estrena en societat dels reapareguts Castellers de Sarrià. Tot i quedar-se a les portes de la gamma extra, la cita no ha decebut respecte als castells que s'hi han pogut veure. Les construccions de nou pisos i de la gamma alta de vuit han marcat el llistó d'una actuació que ha pagat el preu d'una durada excessiva.

Després d'una setmana intensa, carregada d'emocions, els Castellers de Barcelona s'han plantat a Sarrià disposats a fer història. Han iniciat l'actuació posant tota la carn a la graella, i fins i tot han decidit cedir el torn per donar temps d'arribar a plaça a tots els seus efectius. Han decidit començar la diada provant el primer cinc de nou folrat del seu historial. L'han lligat nerviosos i han arribat a col·locar-hi el pis de sisens, però el folre s'ha mostrat tou en el nucli i han encertat a decidir desmuntar-lo. Han tornat a tancar el peu en una segona oportunitat però tampoc han sabut trobar-ne la quadratura i finalment l'han desmuntat i han optat per atacar un quatre de nou folrat. El castell de nou pisos s'ha pogut completar sense grans dificultats. Han aparcat el gamma extra però no han renunciat a les grans construccions. Han descarregat el tres de nou amb folre, però l'esforç durant el descens, amb el castell obert de mides, i la llarga durada de l'actuació els ha fet descartar una tercera estructura.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han començat l'actuació apostant per un dos de vuit folrat que, lluny de mostrar-se dòcil, els ha suposat els primers esforços del dia en un descens nerviós. La segona ronda ha estat, però, tot un cop de puny sobre la taula. Després de descartar el cinc de vuit a la diada de la Mercè, havia arribat el moment. S'ha alçat dinàmic però correcte i ha estat després de l'aleta quan l'han hagut de lluitar de valent. Les mostres d'alegria han estat evidents i han demostrat que la colla necessitava aquests punts de tensió passat l'equador de la temporada. Han volgut arrodonir la jornada amb el quatre de nou folrat però l'han desmuntat en dues ocasions, amb bona quadratura però amb un tremolor constant a la part mitjana. Han acabat l'actuació amb el quatre de vuit.

La tercera colla a actuar, la dels Castellers de Sabadell, ha decidit començar la seva exhibició atacant el set de vuit, un dels castells de la gamma marca de la casa. L'han dominat sense complicacions i això els ha donat forces per mantenir el nivell en el segon torn. Justos d'efectius, han hagut de treballar més del compte per fer arribar el dos de vuit amb folre a bon port. El castell ha tremolat en excés i ha demanat un esforç extra. Han arrodonit la diada amb un còmode tres de vuit.

L'actuació ha començat amb un pilar de quatre dels refundats Castellers de Sarrià. La colla amfitriona, vestint camisa blanca en la seva primera actuació, ha buscat l'aleta de sis pisos amb insistència. Han desmuntat el tres de sis en dues ocasions abans de començar la diada, l'han repetit abans de donar pas a la ronda de pilars i han aconseguit, a la tercera, descarregar el seu primer castell.

La ronda de pilars finals ha vist l'espadat de cinc dels Castellers de Sabadell i els vanos de cinc de la colla degana i dels graciencs. Els Castellers de Sarrià han acabat l'actuació alçant un pilar de quatre que ha recollit l'enxaneta des del balcó de l'Ajuntament.

Castellers de Sarrià: P4, id 3d6, id 3d6, 3d6, P4b

Castellers de la Vila de Gràcia: P4cam, 2d8f, 5d8, id 4d9f, id 4d9f, V5

Castellers de Sabadell: P4cam, 7d8, 2d8f, 3d8, P5

Castellers de Barcelona: P4cam, id 5d9f, 4d9f, 3d9f, V5

stats