Ara Castells 06/09/2016

Una seixantena de colles castelleres participaran en la concentració de l’Onze de Setembre

Les colles actuaran simultàniament en el moment clau de l'acte, repartides per les cinc ciutats escollides per representar els pilars de la república catalana

Anna Marín
1 min

BarcelonaUn any més, el món casteller es volca en els actes de la Diada Nacional de Catalunya i una seixantena llarga de colles formaran part de la concentració organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural. Les colles castelleres estaran distribuïdes pels diferents trams de les cinc ciutats escollides per representar els pilars de la futura República Catalana. Així, doncs, aquest diumenge els castells tornaran a ser protagonistes d’aquesta Diada a Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.

El moment clau d’aquest 11 de Setembre tornarà a ser a les 17.14 h amb el repic de campanes de la Seu Vella de Lleida. A partir d’aquí, a cada ciutat es llegirà un manifest comú, sonarà una cançó instrumental i es llançarà un coet que servirà per donar el tret de sortida al mosaic. Tots els participants aixecaran les cartolines amb un moviment que simularà el batec del cor. És en aquest moment que els castellers alçaran les seves construccions, representant els pilars de la República Catalana.

stats