Ara Castells 20/05/2017

Serà casteller el nou capgròs de la ciutat de Terrassa?

Francesc Salazar López i Adrià Màs, membres dels Castellers i els Minyons, han estat triats entre els 13 candidats que optaran a ser reconeguts amb aquesta imatge

Ara
2 min
Els Castellers de Terrassa són un dels principals candidats per assolir el repte dels vuit pisos / EFREN GARCIA

TerrassaEls castells a la ciutat de Terrassa formen part de l'imaginari de la seva festa major com una de les activitats més reconegudes. Tant és així que fins i tot un membre dels Minyons de Terrassa, Ramon Codinas, va ser reconegut el 2009 amb l'estrena d'un dels capgrossos de la ciutat en honor seu. Enguany podria ser el torn de la colla veïna dels malves perquè Francesc Salazar López, membre dels Castellers de Terrassa –i del Drac de Terrassa– i Adrià Màs, membre dels Minyons de Terrassa, seran dos dels candidats a Capgròs de l'Any.

La tria del Capgròs de l'Any se celebra des del 1982, per una juguesca entre un grup de terrassencs vinculats amb la cultura popular i el llavors regidor de cultura, Jordi Labòria, que va esdevenir el primer Capgròs de l'Any en reconeixement per haver restaurat els gegants vells de la ciutat. Des de llavors, cada any es tria un personatge local destacat en el camp de la cultura popular o com a figura representativa de la ciutat.

Francesc Salazar i Adrià Màs, juntament amb els altres 12 candidats, entre els quals destaca per primer cop un objecte, la imatge de les urnes, que aquest any podrien ser més protagonistes que mai de l'actualitat del país, hauran de defensar les seves candidatures el 3 de juny a la festa dels Capdidats a Capgròs de l'Any 2017 organitzada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa i pel Casinet de l'Espardenya. L'acte servirà per donar la benvinguda a la festa major. Els candidats podran ser votats per mitjà del correu electrònic o bé presencialment durant la festa dels Capdidats.

A banda del capgròs dedicat a Ramon Codinas l'any 2009, un altre casteller, Miquel Nieto, excap de colla dels Castellers de Terrassa, va ser triat com a candidat el 2013, si bé aquell any el guanyador va acabar sent Jaume Cabré, autor d'obres tant reconegudes com 'Les veus del Pamano', 'L'ombra de l'eunuc' o 'Jo confesso'.

Si és triat Francesc Salazar, la ciutat passaria a tenir una parella de capgrossos castellers, un membre dels Minyons i un altre dels Castellers de Terrassa, mentre que Adrià Màs decantaria la balança cap al costat dels malves, si bé a la llista de candidats ha estat destacat com a monitor i dinamitzador de l'Esplai de ca n'Aurell.

stats