El 8è Simposi Casteller definirà els valors dels castells

La cita, que tindrà lloc a Valls, també analitzarà el lideratge dels caps de colla

Després de debatre en l'edició de l'any anterior sobre els drets que es deriven de les actuacions castelleres, així com la incidència de les noves dinàmiques d’assaig en l’evolució del món casteller , en les quals  van participar 150 assistents, aquest octubre el Simposi definirà els valors dels castells i també debatrà sobre el lideratge que hi ha  al darrere de la figura dels caps de colla d'aquestes agrupacions. Aquesta trobada castellera l'organitza la comissió dels Xiquets de Valls, un grup de treball participatiu que integra les colles Joves i Vella i també l'ajuntament de la localitat. La jornada s'engloba dins de la Fira de Santa Úrsula i  es  durà a terme durant el matí del 20 d'octubre a l'antic convent del Carme.

L'àmbit dels valors serà analitzat des de diferents perspectives, com la patrimonial, la social, la identitària, l'esportiva o l'empresarial. L'organització preveu que un especialista de cada temàtica contribueixi a gestar una definició plural i  multidisciplinària del que són els valors del fet casteller, unes paraules que sovint usen tant els castellers com la societat en general, però que en canvi no es concreten amb més exactitud.

L'altra faceta del Simposi Casteller, la del lideratge que exerceixen els caps de colla en aquestes entitats, contrastarà les visions històrica i actual, així com les òptiques compartides o no amb altres organitzacions culturals i festives del país i d'altres procedències. 

D'aquesta manera el Simposi abordarà aquests dos temes esmentats després d'haver-ho fet altres anys sobre la balança entre esport i tradició, el paper que la dona hi ha tingut, la canalla com a part essencial en les colles, la relació de les entitats castelleres amb el sobiranisme i el procés que travessa Catalunya o la durada de les diades castelleres, entre d'altres.