Microsites 25/09/2016

Sumar, sumar i sumar castells

Les construccions de nou pisos i de la gamma alta de vuit se succeeixen en la prèvia del Concurs de Castells més llaminera

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Vilafranca s'apunten els dos castells bàsics de nou a la festa major del Prat de Llobregat

BarcelonaEn un dels moments més dolços de la temporada, i a les portes de la gran cita del Concurs de Castells, les agrupacions castelleres només pensen a no desaprofitar cap oportunitat per seguir sumant torres humanes. Diuen que la pràctica fa el mestre, i si en el primer tram de la temporada les grans actuacions es preparaven amb construccions de la gamma alta de vuit, ara les colles punteres ho fan amb estructures de nou pisos i, fins i tot, de gamma extra. Dissabte les festes majors del Prat de Llobregat i de Calella, i les Festes de la Misericòrdia a Reus, en van ser un clar exemple, sumant un total de cinc castells de nou pisos.

Al Prat, els Castellers de Vilafranca van seguir imposant el seu ritme al capdavant del món casteller. Hi van descarregar els dos castells bàsics de nou més el tres de vuit amb agulla i el pilar de sis. La fita pot resultar anivellada si mirem les seves xifres però cal destacar que van plantejar els bàsics de nou amb un folre alleugerit i el tres amb agulla amb canvis en l'alineació del pilar. La colla, a més, va anunciar que si reunien prou camises diumenge alçarien el tres de deu amb folre i manilles a Vilafranca en la diada de Sant Miquel. Els Capgrossos de Mataró van voler estar a l'altura i van optar pel tres de nou folrat. Van acompanyar-lo del dos de vuit amb folre i d'un cinc de vuit que els ha de permetre seguir treballant de cara a estrenar el nou de vuit al Concurs de Castells. Els Castellers de Cornellà ho van aprofitar per seguir sumant estructures de la gamma alta de set, van descarregar el cinc i el set de set i van acabar amb un bàsic tres de set que assagen per alçar-lo un pis més. Els amfitrions, els Castellers del Prat de Llobregat, que enguany treballen amb un calendari molt poc carregat, van completar tres castells de sis i van tenir en el tres de sis amb agulla la seva millor construcció.

A Calella els Minyons van apuntar el que podria esdevenir la diada castellera de colles convidades de la Mercè. Els malves, que havien anunciat la intenció de fer un castell de deu pisos a Barcelona, van completar al Maresme el tres de nou amb folre i el van acompanyar del cinc de vuit, el dos folrat i el pilar de set amb folre, construccions que podrien pujar un pis a la plaça de Sant Jaume. La colla local, els Castellers de l'Alt Maresme, van segellar la millor actuació de la seva història en descarregar el primer cinc de set i ajuntar-lo amb el tres de set i el quatre amb el pilar. Els Castellers de Sant Vicenç dels Horts van alçar el peu de l'accelerador i van optar pels dos castells bàsics de set més el tres de sis aixecat per sota.

Seguint una projecció cristal·lina, els Xiquets de Reus van repetir a la plaça del Mercadal l'èxit assolit a la diada de l'avi Emili Miró. Van tornar a descarregar el cinc de vuit, el tres de nou amb folre i el dos de vuit folrat, però aquest cop van acabar la jornada amb la cirereta esperada, el pilar de sis. Els van acompanyar uns Castellers de Sabadell que van exhibir-se en la gamma alta de vuit, descarregant el cinc i el set de vuit, a banda del tres, i uns Moixiganguers d'Igualada que van aparcar els vuit pisos però van segellar una actuació de gran nivell gràcies al dos de set, el cinc i el quatre amb el pilar.

El Prat de Llobregat: diada de festa major

Capgrossos de Mataró: 2d8f, 3d9f, 5d8, P6

Castellers de Cornellà: 5d7, 7d7, 3d7, 3 P4

Castellers de Vilafranca: 3d9f, 4d9f, 3d8a, P6

Castellers del Prat de Llobregat: 3d6, 4d6, 3d6a, 3 P4

Festa major de Calella

Castellers de l'Alt Maresme: 3d7, 5d7, 4d7a, P4, P5, P4

Minyons de Terrassa: 3d9f, 5d8, 2d8f, P7f

Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 4d7, 3d6xs, 3d7, P5

Reus: diada de la Misericòrdia 2016

Xiquets de Reus: 5d8, 3d9f, 2d8f, P6, 9 P4

Castellers de Sabadell: 5d8, 7d8, 3d8, P4, P5, P4

Moixiganguers d'Igualada: 2d7, 5d7, 4d7a, P5

stats