Ara Castells 25/06/2017

Tarragona celebra un gran Sant Joan

Els èxits van acompanyar en una diada exemplar pel que fa al format i al ritme gràcies al nou protocol de plaça que fan servir les colles de la ciutat

Efren Garcia
2 min
La Jove de Tarragona alça el llistó amb el primer 9d8 de l'any

BarcelonaSi a Valls la diada de Sant Joan va deixar més d'un aficionat amb els ànims tocats, a Tarragona l'exhibició va ser tota una injecció de moral. La diada va exhibir una puntualitat exemplar, castells de gran nivell i un gran ambient a plaça. Mentre la Colla Jove Xiquets de Tarragona s'apuntava el primer castell superior als bàsics folrats, els Xiquets de Tarragona consolidaven la gamma alta de vuit i plantaven el pilar de set amb folre. Els Castellers de Sant Pere i Sant pau estrenaven el quatre de vuit i els Xiquets del Serrallo atacaven sense èxit la gamma alta de set.

Per segona temporada, les formacions tarragonines donen exemple gràcies al nou protocol de plaça i ahir no en va ser cap excepció. Puntualitat anglesa a l'hora de començar i un ritme constant durant tota l'actuació van ser algunes de les característiques més remarcables.

La colla més destacada va ser la Jove, que va aprofitar la diada festiva per fer un nou pas endavant. Els de la camisa lila van apuntar-se els dos castells bàsics de nou pisos i van superar el llistó després de completar el primer nou de vuit de la temporada. Deixant de banda el quatre de vuit amb agulla, la colla ha anat consolidant els castells sense problemes i la consecució del seu castell insígnia obre les portes de la gamma extra de cara a les grans actuacions d'aquest estiu.

Quan l'estrena dels nou pisos es fa esperar és positiu comptar amb un bon repertori de construccions de la gamma alta de vuit. Els Xiquets de Tarragona estan fent molt bé la feina en aquest començament de curs. A poc a poc han consolidat els castells de la gamma alta de vuit de forma que quan arribin les primeres construccions de nou pisos ho faran molt ben acompanyades. Ahir els Matalassers van exhibir tot el seu potencial descarregant el dos folrat, el quatre de vuit amb el pilar i el cinc de vuit.

En un estat de forma excepcional, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va saber aprofitar com cal l'actuació. Va repetir els seus millors castells, el dos de set i el tres de vuit, i va estrenar l'estructura del quatre de vuit, que enguany arriba més d'hora que mai.

A poc a poc, els Xiquets del Serrallo intenten aixecar cap després d'una temporada complicada. Aquest dissabte van treure el cap a la gamma alta de set, si bé ho van fer sense èxit. Van descarregar el tres de set en el primer torn i després de desmuntar el tres de set amb el pilar van optar pel quatre de set. La falta de castells superiors els van obligar a completar l'actuació amb l'únic castell de sis pisos de la jornada, el cinc de sis.

La ronda de pilars no va ser cap excepció, tres colles al màxim nivell, sense ensurts, alçant un cop més el llistó. La Colla Jove i els Xiquets van descarregar l'espadat de set pisos amb folre, mentre que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van celebrar la primera clàssica de castells de vuit de l'any lluint el seu magnífic pilar de sis.

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d9f, 4d9f, 9d8, P7f, 5 P4

Xiquets de Tarragona: 2d8f, 4d8a, 5d8, P7f

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2d7, 3d8, 4d8, P6, V5

Xiquets del Serrallo: 3d7, id 3d7a, 4d7, 5d6, P5

stats