Ara Castells 02/07/2017

Terrassa celebra una festa major de gamma extra

Els castells de gamma extra i superior surten a plaça de la mà dels Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, mentre que els Castellers de Terrassa s'estrenen en els vuit pisos

Carol Martín
4 min
Els Castellers de Terrassa descarreguen el quatre de vuit a la seva festa major

TerrassaLa diada de festa major de Terrassa prometia ser una de les més importants que s'ha vist a la ciutat, i és que el dia abans els Minyons ja van estrenar la gamma extra carregant el cinc de nou. Malgrat la caiguda, el dia gran de la ciutat egarenca ha pogut veure de la mà dels malves l'aleta d'un tres de deu emmanillat en tercera ronda i la d'un cinc de nou de la Colla Jove Xiquets de Tarragona que obre les portes d'un estiu casteller molt prometedor. Els Castellers de Terrassa han aprofitat la seva festa major per estrenar el primer castell de vuit i el dos de set.

Els Castellers de Terrassa han sigut els encarregats d'iniciar l'actuació de festa major i ho han fet estrenant el primer castell de vuit de la temporada, el quatre de vuit. El castell ha pujat ferm i, si bé després de l'aleta els nervis s'han fet notar per ser el primer de l'any i ha perdut les mides, els blau turquesa han controlat fins al final l'estructura i l'han pogut descarregar sense cap ensurt. En segona ronda els dos de set ha sigut el castell escollit, que han descarregat gairebé sense despentinar-se, amb un domini total durant la travessada de la canalla petita, amb els membres de la formació egarenca demanant el tres de vuit. El set de set de la tercera ronda ha mostrat el seu domini de la gamma alta de set, i de manera plàcida han tancat les rondes de castells sense cap ensurt i amb l'estrena de dues estructures que enguany no havien pogut portar a plaça, el carro gros i el dos de set.

Els Minyons carreguen el tres de deu amb folre i manilles per a la seva festa major

La diada de festa major ha començat amb una aposta molt forta dels Minyons de Terrassa, que ahir van aconseguir carregar el cinc de nou amb folre a la seva diada de vigílies. Malgrat la caiguda, sembla que els malves no han vist minvades les seves forces, i han començat amb el tres de deu amb folre i manilles com a primer castell del dia. El monstre dels castells s'ha alçat segur i amb confiança, amb un tremolí constant habitual en estructures d'aquesta magnitud, i en el moment de l'aleta l'esforç màxim de tots els membres ha permès d'asserenar-lo. El cansament ha passat factura, i ja sortien setens quan els pisos inferiors han cedit al pes del castell, amb una caiguda plàcida que sortosament no ha fet canviar els plans malves de continuar alçant gammes extres. El dos de nou amb folre i manilles de segona ronda ha acabat de dibuixar un somriure a tots els Minyons, ja que ha sigut el primer gamma extra descarregat de la temporada per a ells. Ni el cinc ni el tres de deu havien pogut fer sonar gralles fins al final, i amb el dos de nou han pogut dur-lo a bon port; si bé després de l'aleta manilles i quarts han hagut de treballar intensament per controlar el moviment de l'estructura, els Minyons s'han apuntat el tercer gamma extra del cap de setmana. El quatre de nou en tercera ronda ha sigut, paradoxalment, el primer de la temporada malva, ja que el primer intent no va arribar a carregar-se. Malgrat tot, amb nervis però controlat, el quatre s'ha pogut descarregar sense cap ensurt. La cirereta del pastís ha arribat a la ronda de pilars, amb el pilar de vuit amb folre i manilles que han descarregat, de manera que tanquen el cap de setmana amb quatre castells de gamma extra a la butxaca.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha carregat el cinc de nou amb folre a la festa major de Terrassa

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es desplaçava fins a Terrassa amb la intenció de no deixar-se ningú ni res pel camí. Els liles han anat a totes per estrenar-se en el camí de la gamma extra que els durà al llarg de tot l'estiu a poder repetir una temporada de somni com la del 2016, quan van aconseguir descarregar el tres de deu emmanillat a finals d'any. En primera ronda el tres de nou folrat ha mostrat la bona feina feta per treballar el castell de deu pisos: el ritme àgil, ràpid, ha destacat de l'execució, i això ha provocat un tremolí constant però controlat. El plat fort lila ha arribat a la segona ronda, amb el cinc de nou amb folre. L'estructura del tres ha treballat molt intensament ja abans de l'aleta, però han pogut seguir controlant-lo fins la sortida de la canalla. Un treball titànic de folre i terços ha permès que la canalla sortissin de les seves posicions, però instants després l'esforç ha passat factura i ha acabat cedint pels pisos inferiors. Tot i així, alegries entre les files tarragonines, que han avançat la gamma extra gairebé un mes i mig, i afronten així un estiu molt prometedor. El quatre de nou amb folre de tercera ronda, si bé s'ha mostrat bellugadís, no ha perillat en cap moment.

Castellers de Terrassa: P4cam, 4d8, 2d7, 7d7, 2 P5+P5 al balcó

Minyons de Terrassa: P4cam, 3d10fm c, 2d9fm, 4d9f, P8fm, P5 al balcó

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4cam, 3d9f, 5d9f c, 4d9f, 5 P5

stats