Ara Castells 10/09/2015

Els Tirallongues a la portada d'una revista japonesa

La fotografia de Neus Solà il·lustra la publicació del Museu Nacional d'Etnologia que aquest trimestre parla sobre el procés nacionalista i els costums catalans

Ara
1 min
Els Tirallongues de Manresa són protagonistes de la revista Kikan Minzoku-gaku. NEUS SOLÀ

BarcelonaEl tradicional pilar de quatre que els Tirallongues de Manresa alcen cada any a la sortida de la missa de la Festa de la Llum, i que puja i baixa les escales del Carme, s'ha convertit en la portada de la revista japonesa Kikan Minzoku-gaku, la publicació trimestral del Museu Nacional d'Etnologia de Senri, a Osaka.

La formació castellera de la capital del Bages protagonitza la portada de la revista “Estudis Etnològics”, que aquest trimestre parla sobre el procés nacionalista a Catalunya, els costums, les cultures i la vida al nostre país. La fotografia va ser capturada per Neus Solà el passat 21 de febrer i ha estat ella qui ha fet arribar la portada a la colla castellera, que ha descobert el fet amb sorpresa.

El Museu Nacional d'Etnologia, conegut popularment amb el nom de Minpaku, es troba a la tercera ciutat més important del Japó, Osaka i compta amb prop de seixanta acadèmics encarregats de realitzar projectes antropològics i etnològics. Les seves publicacions d'investigació són àmpliament reconegudes per la seva qualitat.

L'espectacular pilar caminant de la Festa de la Llum de Manresa es repeteix cada mes de febrer des de 1998. Si bé els primers anys els Tirallongues només pujaven les escales del convent del Carme, ara també el baixen i esdevé sempre tot un èxit de públic que s'hi aplega per l'espectacularitat de l'acte.

stats