Ara Castells 06/09/2015

Torna la pluja de petits i grans èxits castellers

Les colles tornen a l'activitat en un bon estat de forma i sumen estrenes i rècords ja el primer cap de setmana de setembre

Ara
2 min
Els Moixiganguers completen el primer dos de vuit folrat de l'any a Vilanova del Camí. PAU CORCELLES / MOIXIGANGUERS D'IGUALADA

BarcelonaEl retorn a l'activitat d'un gran nombre de colles castelleres fa que el mes de setembre comenci amb un bon recull d'èxits repartits per tot el territori. L'agenda ha tornat a omplir-se d'actuacions i les formacions tornen a la feina mostrant ja un gran nivell tècnic:

-Els Xiquets de Tarragona han coronat a Torredembarra el seu primer castell de gamma extra de l'any, el dos de nou amb folre i manilles carregat. La seva actuació els ha servit per igualar la millor exhibició de la seva història.

-La plaça del Mercat de Vilanova del Camí ha vist avui el primer dos de vuit amb folre dels Moixiganguers d'Igualada des de principis d'any. Els morats l'havien desmuntat a la diada de Cal Tabola i el van haver d'ajornar tant a la diada del Pati a Valls com a la seva festa major.

-Els Castellers de Solsona han celebrat la seva festa major descarregant el primer tres de set de l'any i d'aquesta manera han recuperat una estructura que feia dos anys que no portaven a plaça. L'últim que van intentar el van completar amb èxit, l'octubre del 2013.

-Impulsats per la inèrcia de la temporada passada, els Xerrics d'Olot tornen a encarar bé la temporada. Enguany ja havien descarregat dos cops el tres de set però aquest cap de setmana hi han sumat el primer quatre de set del curs, a les festes del Tura.

-La diada castellera de la festa major de Sant Adrià del Besòs va ser la cita triada per la colla en formació dels Castellers de Sant Adrià per estrenar el primer castell de la gamma alta de sis. Els Passadors van descarregar dissabte el primer tres de sis amb agulla de la seva història i van completar per primer cop una actuació amb tres estructures de sis pisos.

-Encara amb camisa blanca, els Castellers de Tortosa també han fet aquest cap de setmana un pas endavant. Els tortosins han descarregat en l'actuació de la Mare de Déu de la Cinta la seva primera construcció de sis pisos, el tres de sis, que han alçat amb l'ajuda dels seus padrins, els Xics Caleros.

-A uns 1.500 quilòmetres de Catalunya, al Kennington Park de Londres, els Castellers of London van estrenar-se dissabte com a colla castellera en descarregar el seu primer pilar de quatre en el marc d'un acte organitzat a la ciutat per l'ANC.

stats