Castells
Ara Castells 15/08/2022

Torre emmanillada dels verds en una dura Diada de la Bisbal

Els Castellers de Vilafranca descarreguen la primera torre de 9 amb folre i manilles de la represa

3 min
2d9fm dels Castellers de Vilafranca

La Bisbal del Penedès ha tornat a fer honor a la tradició d'actuació dura davant del sol esclatant del carrer Doctor Robert. D'aquesta manera, totes tres colles no n'han sortit amb una actuació rodona.

Els Castellers de Vilafranca, però, han fet un nou pas al descarregar la primera torre de 9 amb folre i manilles de la represa, després de coronar-la fa dues setmanes a Vilanova i la Geltrú. La de la Bisbal també ha sigut treballada de bon inici, especialment en l'encaix entre les manilles i els quarts. L'aleta ja ha arribat en un castell força castigat i la baixada ha estat defensada al límit. En el descens de dosos i sisens fins i tot ha semblat que la torre cediria en unes manilles que s'anaven endinsant. L'eufòria verda ha estat notòria al marcar una nova fita en la represa castellera.

Els vilafranquins, en canvi, no han pogut assolir l'altre gran objectiu del dia: el pilar de 8 amb folre i manilles. L'espadat no ha pujat tan parat com els anteriors i ha caigut just abans que l'enxaneta es deixés de mans i el coronés. En les rondes prèvies han descarregat un 3 de 9 amb folre una mica obert de mides i un 4 de 9 amb folre bellugadís que no han acabat d'estabilitzar.

La Joves de Valls s'ha anotat l'altre castell de nou descarregat de la jornada: el 3 de 9 amb folre. La construcció, que ha arribat en segona ronda, s’ha obert durant la baixada i ha requerit l’esforç dels pisos inferiors. Els vermells han estrenat també el 4 de 8 amb el pilar, però ha quedat en carregat. L’estructura del quatre ja s’ha bastit amb un cert tremolor i l’espadat no s’ha mostrat segur mentre s’anava quedant en solitari. Una batzegada forta quan sortien els terços ha deixat al pilar molt castigat, i només han pogut aguantar uns segons per carregar-lo. Abans, els vallencs havien obert l’actuació amb el 5 de 8, que tampoc s’ha pogut assentar del tot. Després de la caiguda en tercera ronda, la Joves ha tancat l’actuació amb el pilar de 6.

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha ensopegat tot just en la primera ronda amb el 3 de 9 amb folre carregat, que ha pujat sense mostrar-se segur en l’encaix entre el folre i els terços. Les forces, per tant, han arribat per poder-lo coronar just abans que cedís. D’aquesta manera, els rosats han completat l’actuació amb dos castells de la gamma alta de vuit després de descartar el 4 de 9 amb folre. Han continuat amb el 5 de 8, més treballat que els anteriors, i amb el primer 3 de 8 amb el pilar de la temporada. A la ronda de pilars s’han anotat l’espadat de 6.

Els Bous de la Bisbal també han pres part en l’actuació, però només amb un castell en l’inici. Els penedesencs han descarregat el primer 4 de 7 de l’any i també han fet el pilar de 5.

Tarragona es posa a punt

A les portes de Sant Magí d’aquest divendres, les colles tarragonines també es troben en plena intensitat. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estrenat el 3 de 8 per partida doble, al qual han afegit el 2 de 7 i el pilar de 6, en uns resultats que els col·loquen en posició d’entrar a l’edició de diumenge del Concurs de Castells. Els Xiquets del Serrallo també van fer dissabte un pas endavant a la Canonja, amb el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada, a més dels dos bàsics de set.

La Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona, en canvi, han fet castells ja realitzats prèviament aquesta temporada. Els liles han tingut el 7 de 8 com a millor construcció del cap de setmana i els ratllats, el 3 de 8.

stats