Ara Castells 09/04/2016

Els Trempats de la UPF s'incorporen a la Coordinadora

La colla universitària ha estat reconeguda com a agrupació de ple dret en superar amb èxit un primer any d'activitat com a colla en formació

Efren Garcia
2 min
El cinc de sis és el castell més valuós dels que han descarregat els Trempats de la UPF

BarcelonaLa colla castellera universitària dels Trempats de la UPF s'afegeix a les agrupacions de ple dret com a membre número 88 de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i és la desena formació d'àmbit universitari a ser admesa com a colla de ple dret.

Durant el mes d'abril, tres colles castelleres –els Trempats de la UPF, els Castellers de Tortosa i els Castellers de la Bisbal del Penedès– finalitzaven el seu primer any com a agrupacions en formació dins de la disciplina de la Coordinadora. Les dues formacions convencionals, admeses el 13 d'abril del 2015 al programa d'accés, comptaran amb un any de pròrroga per superar l'avaluació de forma positiva mentre que l'entitat universitària, que va accedir-hi el 3 de març del 2015, ha estat reconeguda oficialment com a desena colla de ple dret de la seva classe.

Els Trempats van iniciar l'activitat arran d'uns tallers organitzats a la Universitat Pompeu Fabra a final del curs escolar 2013-2014. Un any més tard es van constituir com a colla castellera i a meitat del curs 2014-2015 van demanar accedir a l'agrupació de colles castelleres. En aquest temps ja han dominat els castells de sis pisos i n'han estrenat la gamma alta en descarregar els castells bàsics amb agulla i el cinc de sis.

Tot i haver provat ja el dos de sis a plaça, la colla castellera de la Bisbal del Penedès és de les tres la que compta amb menys estructures descarregades a les seves espatlles. Han completat en cinc ocasions el tres de sis i han descarregat dos cops el quatre. Els Bous de la Bisbal han destacat en apuntar-se dos pilars de cinc complets però els falta volum i continuïtat perquè Coordinadora i padrins facin un pas endavant. Amb unes xifres similars, els Castellers de Tortosa ja saben el que vol dir descarregar una de les estructures amb el pilar, la del tres, però encara hauran de guanyar més ventall per poder arrodonir amb comoditat actuacions amb tres castells. Set i onze castells descarregats, deixant de banda els pilars, encara és poc bagatge per superar l'etapa de formació.

stats