Ara Castells 11/07/2019

TV3 estrena dissabte el nou programa 'Obrint plaça'

L'espai busca arribar al màxim de públic a través d'històries personals

Guillem Andrés
2 min
Roda de premsa de presentació d'Obrint Plaça

BarcelonaDesprés de mesos de negociacions entre Coordinadora, SOM i TV3, els tres actors han arribat a un acord per tal de difondre el món casteller a la televisió pública catalana. Aquest dijous s'ha presentat a l'Antiga Fàbrica Damm el nou programa casteller 'Obrint plaça', que s'emetrà els dissabtes a les 14 h per TV3 i que estarà presentat per Aina Mallol i Biel Duran.

Tots els presents en l'acte han destacat que el principal objectiu de l'acord és donar una màxima difusió del món casteller. D'aquesta manera, l'enfocament del nou programa, tal com ha detallat el productor executiu de SOM, Marc Roma, és "obrir l'espectre sense trair el món casteller". Aquesta voluntat, per tant, es trasllada en explicar històries personals que es relacionin amb la societat i que suposarà, segons Mallol, un gran impacte entre els castellers.

El nou programa busca, més aviat, arribar a una gran quantitat de públic i no només a l'experimentat. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat que "busquem més la popularització del món casteller que l'actualitat informativa". En la mateixa línia s'ha expressat un dels presentadors, Biel Duran, que ha destacat que "no podem fer un programa centrat només en castellers, perquè és una comunitat molt petita".

Fotografia conjunta de Tv3, SOM i Coordinadora

De la mateixa manera que en les últimes temporades, en sis grans diades de l'any hi haurà un resum de cinquanta minuts pel Canal 33 el mateix dia de l'actuació a la nit. Aquestes seran Sant Fèlix, primer diumenge de Festes de Santa Tecla, Diada del Mercadal, Santa Úrsula, Tots Sants i Diada dels Minyons de Terrassa. Aquestes sis se sumen a les altres 24 actuacions, que es poden veure al nou portal Castells.tv en les emissions que van començar per la Diada de Sant Joan de Valls.

Els tres actors han garantit l'emissió d'aquests productes audiovisuals alhora que la Coordinadora segueix treballant amb la totalitat de les colles per arribar a un acord en la cessió dels drets d'imatge. El president de la CCCC, Roger Gispert, ha subratllat que, tot i que no tothom hi està al 100% d'acord, treballen a partir del diàleg i la voluntat comuna per una màxima difusió. El director general de SOM, Oriol Soler, també ha afirmat que hi ha diverses sensibilitats, però que "no estaríem aquí si no hi hagués un acord amb totes les colles".

stats