Ara Castells 22/06/2022

Valls espera els primers castells de 9 de la temporada

Tant la Colla Vella com la Joves de Valls tenen la intenció de portar-hi els nou pisos per primer cop des de la represa

2 min
4 de 9 amb folre de la Colla Vella, Sant Joan 2019

BarcelonaDesprés de més de tres mesos de temporada, arriba un dels moments clau. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls afrontaran aquest Sant Joan els seus primers castells de 9 de des de la ja llunyana Santa Úrsula del 2019. Les dues colles arriben amb el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 assolits, tot i que els rosats ho fan amb més rodatge en aquestes construccions.

L’estrena dels castells de 9 podria arribar, fins i tot, en la Diada de Completes, la nit de la revetlla. La Colla Vella acumula unes setmanes de grans assajos i no descarten portar el 3 de 9 amb folre el dia 23, que dependrà en gran part de la massa social que puguin arrossegar. A més, els dos castells que estan pràcticament assegurats per a aquesta actuació són el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8.

En cas de no poder-lo avançar un dia, el tres folrat dels del Portal Nou arribarà segur en la Diada de Sant Joan de divendres, al qual podrien afegir el 4 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb agulla i el pilar de 6. El programa complet, però, s’acabarà de decidir en aquestes últimes hores abans de l’actuació.

Per la seva banda, la Joves de Valls serà l’encarregada d’obrir plaça el dia 24, tal com va establir el sorteig d’aquest diumenge en l’acte de la proclamació de la dibuixant Pilarín Bayés com a ambaixadora de l’any dels Xiquets de Valls. De cara a divendres tenen clara l’estrena del 3 de 9 amb folre, mentre que el 4 de 9 amb folre dependrà més de les sensacions de la colla i del nombre de camises a plaça. A més, encara tenen el darrer assaig d'aquest dimecres per acabar de perfilar els castells.

Els vermells han assolit una gran confiança amb els bàsics de 8, que han resolt de manera excel·lent: al Pati van estrenar el dos folrat i la catedral, castells que també entren en el programa de Sant Joan. Els del carrer d’en Gassó també podrien encarar el primer pilar de 6 de l’any, tot i que des de la colla mantenen que no tenen pressa per alçar-lo i que els condicionants de la plaça, amb una canalla que s’estrena, també tindran un pes en la decisió. De cara a la Diada de Completes, els vermells plantegen una actuació amb tres castells de 8.

La Diada de Sant Joan marca l’inici d’unes setmanes en què les grans colles confien en el salt als castells de 9. Els Castellers de Vilafranca han mantingut un gran nivell al juny i tenen fixada la data del 2 de juliol en la Diada del Pla de la Seu a Tarragona, mentre que els Minyons de Terrassa –els únics que han fet un castell de 9 des de la represa– possiblement faran el salt als nou pisos aquesta temporada l'endemà, en l’actuació de la seva festa major.

Horaris de Completes i Sant Joan

L’activitat castellera a la plaça del Blat s’inaugura el dia de la revetlla en la Diada de Completes, en una actuació a les 23 h en un format a l’antiga, amb construccions simultànies entre dues colles sense cap sistema de rondes establert.

El plat fort arriba divendres, novament al km 0 del món casteller, en la Diada de Sant Joan, que començarà a les 13 h i que podrà ser seguida en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals.

stats