Castells
Ara Castells 12/09/2023

Valls i Tarragona veuen castells de 9 amb motiu de la Diada Nacional

Joves de Valls, Colla Vella i Jove de Tarragona aixequen castells de 9

2 min
3d9f de la Jove de Tarragona, Diada Nacional 2023

La festivitat de la Diada Nacional ha omplert el territori d’actuacions castelleres, les més destacades de les quals han sigut les de Valls i Tarragona.

Diada Nacional sense gamma extra

L’actuació nocturna de la vigília de la Diada es va quedar sense gamma extra, tot i que inicialment entrava en els plans de la Joves de Valls. Una baixa destacada i la falta de gruix, però, van acabar descartant el 4 de 9 sense folre i el pilar de 8. La Colla Vella, en canvi, ja va fer un plantejament d'una actuació per agafar confiança de portes endins i amb canvis forçats.

Així doncs, els vermells van completar els dos bàsics de nou, i els rosats hi va fer el tres folrat. Totes dues també van rodar la gamma alta de vuit i el pilar de 7 amb folre.

La Jove de Tarragona pensa en un pis més

L’actuació de la Jove de Tarragona té una lectura en futur. Així doncs, han rodat el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, que podrien pujar un pis per Santa Tecla, i el 3 de 9 amb folre, que també treballen per posar sobre unes manilles. Els liles també han volgut estrenar el pilar de 6, però ha sigut incompleta, ja que només l'han pogut carregar.

Els Xiquets de Tarragona també han provat el tres folrat, però l'han desmuntat i han tingut el 4 de 8 com a millor castell, ja que també han desmuntat el 7 de 8. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha completat el 3 de 8 i els Xiquets del Serrallo el 5 de 7 com a castells destacats.

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca han tingut un cap de setmana més tranquil, completant el 4 de 8 amb agulla com a millor castell en el retorn a les places després de Sant Fèlix.

Entre els registres de les colles, també destaca el primer 2 de 7 descarregat dels Castellers de Lleida des del 2019.

En memòria de l’Herre

El cap de setmana casteller ha quedat marcat per la mort de la Roser Herreros ‘Herre’; castellera emblemàtica dels Capgrossos de Mataró. Aquest dilluns una quinzena de colles han assistit al seu enterrament i moltes altres han aixecat pilars de dol en les seves actuacions.

stats