Castells
Ara Castells 02/07/2023

Vilafranca i Minyons dominen les manilles

Els verds s’anoten el pilar de 8 amb folre i manilles i els terrassencs el primer 2 de 9 amb folre i manilles de la temporada

1 min
Pd8fm dels Castellers de Vilafranca, Pla de la Seu 2023

La gamma extra ha vingut per quedar-se. Per Sant Joan l’estrenava la Colla Vella i aquest cap de setmana s’hi han sumat els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Els verds portaven el pilar de 8 amb folre i manilles al Pla de la Seu de Tarragona, el qual van haver de defensar força. Per la seva banda, els egarencs s’anotaven el 2 de 9 amb folre i manilles en la seva festa major. Totes dues colles, que també van anotar-se els dos bàsics de 9, treuen múscul i mostren la capacitat d’arrossegar un gran nombre de camises.

Catedral matalassera

Una altra de les grans notícies és el primer 5 de 8 dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers l’havien desmuntat per Sant Joan però aquest dissabte van donar molta velocitat al castell i, tot i tenir un bellugueig constant, van ser capaços de patir-lo. Els tarragonins el van acompanyar dels bàsics de 8.

La falta de camises frena Sants i Moixiganguers

Els Castellers de Sants i els Moixiganguers d’Igualada es van veure obligats a aparcar l’assalt als nou pisos per falta d’efectius. Els barcelonins van descartar l’intent de 4 de 9 amb folre després que a l’assaig no tinguessin prou camises, mentre que els de l’Anoia no van arrossegar prou gruix de castellers a Terrassa per afrontar el tres folrat. Així doncs, totes dues van sumar els bàsics de 8, als quals els igualadins van afegir el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6 carregat. Els santsencs també van tenir una caiguda en el tres coronat aquest diumenge.

De la resta del cap de setmana també sobresurt el pas endavant dels Castellers de Terrassa ampliant gamma i descarregant el 5 i el 7 de 7.

stats