Castells
Ara Castells 01/07/2022

Vilafranca i Minyons volen sumar-se als nou pisos

Verds i malves podrien descarregar aquesta setmana els seus primers castells de nou de l’any

2 min
3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa, Festa Major 2018

BarcelonaEl primer cap de setmana de juliol ofereix dues grans actuacions, la Diada del Pla de la Seu a Tarragona i la festa major de Terrassa. En totes dues s’esperen castells de nou, així com altres estrenes de set i vuit pisos.

Dissabte serà el torn de la Diada del Pla de la Seu, que enguany canvia el cartell per celebrar el 50è aniversari dels Xiquets de Tarragona dos anys més tard a causa de la pandèmia. Els Castellers de Vilafranca es mantenen a l’actuació i, a falta de l'últim assaig, la intenció és arribar-hi amb el 3 i el 4 de 9 amb folre. Aquests serien els primers castells de nou dels verds després de l’aturada, ja que van intentar el tres folrat a la Diada de Tots Sants sense èxit. A més, acompanyaran l’actuació amb castells de la gamma alta de vuit que ja han completat aquesta temporada, com poden ser el 5 de 8, el 4 de 8 amb agulla o el 2 de 8 amb folre, a més de tancar amb el pilar de mèrit.

3de9f dels Castellers de Vilafranca al Pla de la Seu, 2018

Els vilafranquins podrien no ser l’única colla a fer-hi un castell de nou, ja que la Joves de Valls no descarta portar el 3 de 9 amb folre que els va quedar en carregat a la Diada de Sant Joan, tot i que és una opció que no està assegurada. També poden sumar de nou el 5 de 8 o el 2 de 8, ja descarregats aquesta temporada, mentre que el pilar de 6 encara haurà d’esperar.

Els Xiquets de Tarragona també volen fer un pas endavant en forma de 2 de 8 amb folre, després d’haver consolidat els castells de la clàssica de vuit. D’aquesta manera, també completaran el 3 i el 4 de 8. Finalment, els Nens del Vendrell seguiran rodant els castells de set amb agulla, mentre que el 5 de 7 està pendent del nombre de camises que puguin arrossegar.

Terrassa espera el 3d9f dels malves

Després d’estrenar el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre a Cornellà, els Minyons de Terrassa tenen clar que volen revalidar el 3 de 9 amb folre que ja van descarregar al final de la temporada passada. D’aquesta manera, entre l’actuació de diumenge i la de vigílies de dissabte, els malves volen completar aquests tres castells, a més del 7 de 8, com a principals objectius.

Els Capgrossos de Mataró tornen a la festa major de Terrassa, on esperen repetir el 4 de 8 i el 2 de 7. Aquests castells, però, dependran de l'últim assaig, a causa de les diverses baixes que tenen aquesta setmana. Aquesta circumstància també els obliga a ajornar un cop més l’estrena del 3 de 8, mentre que sí que podrien fer el primer 7 de 7 de l’any.

Pel que fa als Castellers de Terrassa, plantegen una actuació de màxims amb l’estrena del 5 de 7 pràcticament assegurada, mentre que les últimes proves acabaran de decidir si també hi porten els primers 7 de 7 i 2 de 7 des de la represa.

stats