Microsites 30/10/2016

Els Xicots de Vilafranca coronen el seu primer 4 folrat

La formació penedesenca referma la seva condició de colla gran després de carregar la segona estructura de la gamma de 9

Efren Garcia
2 min
La plaça de la Vila va gaudir amb el primer 4d9f carregat dels Xicots de Vilafranca

BarcelonaDissabte la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès va poder celebrar un nou èxit dels Xicots en la diada del Roser. Les dones i homes d'Aina Mallol van fer un nou pas endavant, l'enèsim des que va agafar les regnes de la colla. Fa uns anys, pocs podien haver arribat a imaginar que els Xicots dominarien els 9 pisos. Aquest cap de setmana han anat més enllà, estrenant la segona estructura de la gamma i rubricant la millor temporada de la seva història. Els vilafranquins van estar acompanyats dels Castellers de Barcelona i dels de Sabadell.

Els Xicots de Vilafranca van començar l'actuació amb l'objectiu més ambiciós, el primer 4 de 9 amb folre del seu historial. Com era previsible, els vilafranquins van buscar la mida òptima per plantar cara al repte més important i van desmuntar un primer peu que no havia quedat ben quadrat. A la segona van fer sonar les gralles. El 4 es va alçar amb decisió tot i els dubtes que suposava col·locar tot el folre d'aquesta estructura per primer cop sobre la pinya. Els Xicots van defensar bé la construcció fins al moment de l'aleta però la feina va arribar en el descens. L'encaix entre el tronc i el folre va començar a treballar en excés i una de les rengles va acabar cedint quan ja sortia el pis de sisens. Tot i la llenya, els Xicots va celebrar com tocava la nova consecució que suposava la confirmació d'una progressió excel·lent.

La seva diada no va quedar aquí, però, ja que en el segon torn van buscar un 5 de 8 que aquesta temporada encara no havien aconseguit descarregar. El van defensar fins a l'aleta, però sobretot van protagonitzar una lluita aferrissada en el descens. Van arrodonir l'actuació descarregant el 2 de 8 amb folre.

Els Castellers de Barcelona van tornar a apostar pels grans castells com sempre que han tingut l'oportunitat d'actuar a Vilafranca del Penedès. Van completar un còmode 5 de 8 en primera ronda i van deixar l'estructura de 9 pisos per al segon torn. El 3 de 9 amb folre va necessitar un esforç extra durant la descarregada. Tot i l'ensurt no van renunciar a res i van descarregar el cinquè 4 de 8 amb agulla de la temporada. Després de l'estrena, la setmana passada, del pilar de 7 amb folre, el van voler repetir a la plaça de la Vila però, després de l'aleta, l'espadat es va complicar i va acabar cedint. La tercera colla a plaça, la dels Castellers de Sabadell, va optar per rodar les seves estructures bàsiques de cara a alçar-les un pis més abans d'acabar la temporada. La seva actuació va ser solvent i sense complicacions. Els de la camisa verda van descarregar el 3 i el 4 de 8 i van arrodonir l'actuació amb el 2 de 7.

Castellers de Barcelona: 5d8, 3d9f, 4d8a, P7f c

Castellers de Sabadell: 3d8, 4d8, 2d7, P5

Xicots de Vilafranca: 4d9f c, 5d8, 2d8f, P5

stats