Ara Castells 07/07/2017

Els Xicots de Vilafranca engeguen els motors de nou

La colla vilafranquina anuncia que aquest dissabte, a la Granada, provaran el seu primer castell de nou d'aquesta temporada

Carol Martín
1 min

BarcelonaLa festa major de la Granada ha prescindit de la seva diada castellera durant nou anys, però els Xicots han reprès l'activitat castellera del municipi amb la intenció que esdevingui un dels punts de referència del calendari casteller del Penedès.

Els vermells han anunciat que tenen la intenció de dur el primer castell de nou de l'any, el quatre de nou amb folre. L'any passat van dibuixar-hi l'aleta per primera vegada i enguany no han volgut deixar passar l'oportunitat; la seva intenció és arribar al punt culminant del seu estiu casteller, la seva festa major, amb el tres i el quatre de nou en cartera.

Per preparar l'atac han organitzat assajos especials, en col·laboració amb els Bous de la Bisbal, i han editat un vídeo per aconseguir el màxim nombre possible de camises aquest dissabte, tot i que la millor preparació és la planificació de la temporada, i en aquest aspecte els Xicots de Vilafranca ja han fet la feina, perquè ja han assolit els castells bàsics de vuit en nombroses ocasions juntament amb el dos de vuit folrat amb un índex d'èxit aclaparador.

Aquest dissabte compartiran plaça amb els Castellers de Sant Cugat, que venen de rubricar la seva millor actuació de festa major amb castells de la gamma alta de vuit, i la Colla Joves Xiquets de Valls, que van signar una diada de Sant Joan sense cap caiguda, fet que els permet afrontar amb bones condicions l'estiu que se'ls presenta al davant.

stats