Ara Castells 20/06/2015

Els Xiquets completen la millor diada de Sant Pere de la història

La formació castellera de la ciutat de Reus ha descarregat el seu cinc de vuit més matiner i ha completat així la primera actuació amb tres castells de vuit pisos

Efren Garcia
3 min
Els Xiquets de Reus completen el 5d8 més matiner de la seva història / EFREN GARCIA

ReusEls Xiquets de Reus segellen la millor diada de Sant Pere de la història en descarregar el cinc de vuit més matiner. La formació local ha aconseguit l'objectiu de completar tres castells de vuit pisos i ho ha fet plantejant una actuació de màxims. Els Castellers de la Vila de Gràcia, tot i desmuntar el primer intent de tres de nou amb folre, s'han apuntat tant el cinc com el set de vuit. La pitjor part li ha tocat als Capgrossos de Mataró que han fet llenya del quatre de vuit amb agulla i han hagut d'abaixar el llistó fins als castells de set pisos.

La plaça del Mercadal ha tornat a veure la colla castellera local cridar, cantar i somriure en acabar els seus castells. Els Xiquets de Reus han rubricat una exhibició de molt de mèrit per consolidar la seva progressió en aquest inici de temporada. Han iniciat l'actuació demostrant el domini absolut que han aconseguit ja amb l'estructura del tres de vuit. La primera construcció de la gamma alta de l'any ha arribat en la segona ronda però ho ha fet en forma de cinc de vuit. El pobre bagatge amb el dos de set ha fet que els Xiquets es decantessin per la catedral dels castells. El cinc s'ha alçat seré i amb bones mides fins al moment de l'aleta però durant la descarregada l'estructura del tres s'ha estirat de mides i els ha obligat a treballar intensament per dur-lo a bon port. Han arrodonit la seva actuació descarregant un quatre de vuit que presentava un tronc totalment renovat. Els xiquets han hagut de lluitar de valent perquè l'objectiu s'acomplís amb bona nota.

Fa un any els Castellers de la Vila de Gràcia van desmuntar l'intent més matiner de tres de nou amb folre de la seva història en la diada de Sant Pere, a la plaça del Mercadal. Enguany, amb major bagatge, tot semblava indicar que els de la camisa blava superarien el rècord i completarien el seu primer castell de nou pisos a Reus però la història s'ha repetit. El tres s'ha alçat controlat des de l'inici però quan els dosos han remuntat el pis de sisens i es disposaven a ocupar la seva posició han arribat els dubtes i s'han fet enrere. Els graciencs, que havien descarregat el cinc de vuit sense problemes en el primer torn, no han abaixat les espatlles i s'han apuntat el quart set de vuit de l'any. Han acabat la seva actuació restant un pis a l'estructura del tres.

Després de recuperar-se de les baixes d'inici d'any i de les causades per la caiguda d'un matiner dos de vuit folrat, els Capgrossos de Mataró es plantejaven la diada de Sant Pere com la primera oportunitat d'alçar el seu llistó fins als nou pisos. Una nova lesió extra-castellera els va fer descartar divendres l'atac al tres folrat. Avui la situació s'ha agreujat quan el quatre de vuit amb agulla, que provaven en el segon torn, ha fet llenya generant dues noves baixes al tronc blau marí. Els Capgrossos han acabat la seva actuació amb el tres de vuit inicial i dos castells de set pisos. Si bé les noves lesions no presenten gravetat, els mataronins hauran d'abaixar el ritme una setmana més per tornar a recuperar peces que els permetin seguir somniant en recuperar el ritme.

Xiquets de Reus: 3d8, 5d8, 4d8, 3 P5, 6 P4

Castellers de la Vila de Gràcia: 5d8, id 3d9f, 7d8, 3d8, 4 P4 (1 id, 1 xs)

Capgrossos de Mataró: 3d8, i 4d8a, 4d7, 5d7, V5

stats