Castells

Vilafranca dobla l'aposta amb els castells de 9

Els verds descarreguen el primer 4 de 9 amb folre de la temporada

1 min
4d9f dels Castellers de Vilafranca a Sants

Els Castellers de Vilafranca han començat la temporada en bona forma i aquest diumenge han premut l'accelerador. Els verds han descarregat el primer 4 de 9 amb folre de l'any, sumat al 3 de 9 amb folre. Ho han acompanyat del 7 de 8, en una actuació en la qual han hagut de treballar tots tres castells. Els vilafranquins segueixen sent l'única colla que s'ha anotat castells de nou aquesta temporada.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls també ha fet un pas endavant i ha superat els bàsics de vuit fets fins ara. Així doncs, han estrenat el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre.

Pluja d'estrenes de 2d8f

El 2 de 8 amb folre ha sigut el gran protagonista del cap de setmana, ja que cinc colles l'han descarregat per primer cop enguany. A més dels vallencs, també ho han fet Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró, Moixiganguers d'Igualada i Castellers de Lleida. Especialment destacat és el cas dels lleidatans, perquè no el completaven des del 2012 i han sumat d’una tacada –aquesta temporada– el 4 de 8 i el 2 folrat.

Estrenes de 8

Força colles també han sumat els primers castells de 8 pisos aquesta setmana. Ha sigut el cas dels Xics de Granollers, els Sagals d'Osona, els Xiquets de Reus i els Marrecs de Salt amb el 4 de 8, tot i que els gironins només l'han pogut carregar. Els Castellers de la Vila de Gràcia també han fet el primer carro gros d'enguany, encara que havien descarregat el 3 de 8 prèviament.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona han fet el seu primer 3 de 8 de l’any, castell que els Castellers de Sant Cugat han pogut coronar.

stats