Aeromobil, el cotxe volador que ja s'enlaira a Eslovàquia

És capaç de rodar pels carrers com qualsevol altre cotxe però pot desplegar ales per emprendre el vol

Ara
2 min

Barcelona"S'acosta una combinació d'avió i cotxe de motor, podeu somriure, però arribarà". La frase és del fabricant de cotxes Henry Ford i la va dir el 1940 però té un lloc ben destacat a la web d'una empresa ben actual: l'eslovaca Aeromobil, constructora d'un cotxe volador que ja fa proves de vol regulars al seu país. El model que podeu veure al vídeo, l'AeroMobil 3.0, és el més avançat. S'ha presentat aquest mateix mes a Viena i és capaç de volar però també de transitar pels carrers, com qualsevol altre cotxe, plegant les ales.

aeromobil

La fantasia de més d'una pel·lícula de ciència ficció és a prop de deixar de ser-ho. L'Aeromobil pot superar els 160 quilòmetres per hora per carretera i els 200 volant, consumeix 8 litres de gasolina cada 100 quilòmetres quan roda i 15 litres quan vola i, amb les ales desplegades fa 8,3 metres de punta a punta, però quan les recull tan sols arriba als 2,2 metres. Amb una autonomia de fins a 845 quilòmetres per carretera i 700 a l'aire pot servir per fer viatges llargs, encara que només té capacitat per a dues persones.

Això sí, per enlairar-lo cal un camp o una carretera en línia recta, com per qualsevol avió. Encara que els responsables de l'empresa asseguren que s'ha retallat molt la pista que necessita emprendre el vol ha de ser d'uns cinquanta metres, de manera que difícilment us podria servir per estalviar-vos un embús. A més, tal com podeu imaginar amb el quadre de comandaments, serà complicat que es pugui pilotar tan sols amb el carnet de conduir:

comandaments aeromobile
stats