Amazon revela un nou prototip del seu 'drone' per repartir paquets

L'aparell s'enlaira verticalment com un helicòpter però també es pot desplaçar horitzontalment a gran velocitat

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl gegant del comerç electrònic Amazon continua avançant cap a l'objectiu d'enviar les comandes amb avions no tripulats que en què va començar a treballar el 2013. Aquesta matinada l'empresa ha revelat públicament un nou prototip del seu 'drone', molt més avançat que el que havia mostrat ara fa dos anys.

En un vídeo humorístic conduït per Jeremy Clarkson, expresentador de la BBC, l'empresa detalla que aquest nou aparell té un disseny híbrid que li permet enlairar-se verticalment com un helicòpter, fins a uns 120 metres, però també desplaçar-se horitzontalment a una gran velocitat, d'uns 88 km/h. Té una autonomia d'uns 24 quilòmetres, que pot recórrer en menys de mitja hora.

En l'explicació publicada a la seva pàgina web, Amazon assegura que la idea "sembla ciència-ficció, però és real" i que "hi haurà un dia en què veure els vehicles de Prime Air serà tan normal com veure camions de correus a les carreteres". L'empresa també subratlla que la seguretat és la seva gran prioritat: "No llançarem Prime Air fins que siguem capaços de demostrar que les operacions són segures".

El gran obstacle perquè el projecte es faci realitat és la regulació de l'espai aeri, que actualment impedeix aquest tipus de vols. La difusió pública dels detalls del projecte també té com a objectiu influir en el debat polític sobre aquesta normativa. La proposta d'Amazon demana que es defineixin espais aeris diferenciats per als avions comercials tripulats i per a 'drones' de petites dimensions com els seus.

stats