'Annie Bottle' i altres creacions de la xarxa inspirades pel discurs de l'alcaldessa de Madrid a Buenos Aires

Allau de versions paròdiques de la intervenció de Botella en la presentació de la candidatura olímpica Madrid 2020

Ara
2 min
Cartell amb el famós 'Keep Calm and...' que inclou el "relaxing cup of café con leche" d'Ana Botella

BarcelonaInternet és especialment sensible a qualsevol relliscada de polítics i personatges públics en general. En són un bon exemple les múltiples reaccions al discurs d'Ana Botella a la presentació de la candidatura de Madrid 2020, que ha aixecat una mescla de rebuig i mofa a les xarxes socials més populars.

Facebook:

A la xarxa social per antonomàsia, l'alcaldessa de Madrid ha assolit una notable fama. El seu "relaxing cup of café con leche" davant el COI a Buenos Aires protagonitza una quinzena de grups a Facebook: el més popular ja compta amb més de 74.000 'likes' i no para de créixer. Altres amb menys seguidors recullen totes les relliscades de Botella en intervencions públiques; el més excèntric fins i tot demana la presència de la dona d'Aznar a Eurovisió.

YouTube:

La plataforma de vídeos amb més usuaris d'internet acumula ja més de 9.000 entrades relacionades amb la intervenció d'Ana Botella davant el COI. El seu discurs complet acumula més de 64.000 visualitzacions en escassos dos dies, mentre que altres peces ofereixen versions subtitulades de la intervenció o fins i tot versions musicades del discurs: una de les que triomfen més és el de la 'cantant' Annie Bottle.

Twitter:

L'eina de microblòguing més popular de la xarxa ha bullit literalment amb la intervenció de l'alcaldessa de Madrid. Els usuaris han discutit àmpliament sobre el nivell d'anglès de Botella i el seu panegíric de Madrid: no només #AnaBotella ha sigut 'trending topic' durant diversos dies, sinó que s'hi han afegit frases com #RelaxingCaféConLeche, #AnnaBottle o #PelisConAnaBotella.

Els tuiters, a més, han fet mofa de la política madrilenya de mil formes diferents. Molts usuaris s'han queixat de la imatge donada per Botella; un article sobre els seus excessos a l'Ajuntament madrileny publicat al setmanari alemany 'Der Spiegel' l'abril del 2012 ha tingut una especial difusió. A més d'infinitat de 'memes' o bromes gràfiques amb diferents nivells d'acidesa, els usuaris han enviat missatges com els que s'inclouen a continuació:

Paco Pepe, @maquesmazuecos:

"A Ana Botella només li ha faltat acabar amb un Morry Christmas"

Jorge Tapas 2.0, @tapasdospunto0

"A Ana Botella només li falta dir: 'I'm Muzzy!'"

Dolors Boatella, @dolorsboatella

"Ana Botella 0 - Tòquio 2020"

Lo Chepa \\*//, @chepandreu

"M'he fotut una relaxing cup of café con leche i un croissant de xocolata que no ho supera ni l'Ana Botella!"

Drenthe Enfurecido, @hostion_drenthe

"Ana Botella va aprendre anglès a Gibraltar"

Sr.Pascual, @rubnpascual

"Ana Botella és un talp de Tòquio 2020"

stats