Un cotxe atropella Hitler de nen: el fals anunci de Mercedes

"Anticipa els perills abans que apareguin", diu l'eslògan. Estudiants de cinema alemanys han creat el clip d'un minut. El fabricant de cotxes ja se n'ha distanciat

Ara / Efe
1 min

BerlínUn Mercedes-Benz arriba a una població rural d'aspecte antic. El panell de control avisa que hi ha nens, i el cotxe s'atura. De sobte, apareix un nen amb un estel. Un cop sec. El nen estès a terra. El cotxe l'ha atropellat. Una dona crida "Adolf!". El cotxe fuig del poble. Es veu el cartell: Braunau am Inn. És la població austríaca on va néixer Adolf Hitler. "Detecta els perills abans que apareguin", diu un rètol sobreimpressionat. És el fals anunci de Mercedes que ha difós un grup d'estudiants de cinema alemany de l'Escola de Cinematografia de Baden-Württemberg. El vídeo ja té 600.000 visites a YouTube i ha provocat força polèmica a Alemanya.

El fabricant Daimler-Benz ja s'ha queixat per l'autorització del nom de 'Mercedes' sense la seva autorització. Daimler assegura en un comunicat que és "inadequat" incloure "la mort d'un nen, i també el contingut relacionat amb el nacionalsocialisme" en un anunci, encara que sigui "fictici".

A YouTube els comentaris dels visitants oscil·len entre els que acusen els creadors de "clara insensibilitat" i els que els aplaudeixen per haver filmat "una peça genial". L'anunci ha estat nominat per al certamen alemany de revelacions First Steps, patrocinat per Mercedes-Benz.

stats