Un home 'patenta' el director de 'La Razón'

Triomfa a Twitter la 'patent' de Marhuenda que ha ideat Jordi Calvís, que fa mofa de la notícia de 'La Razón' sobre el registre de l'estelada

Ara
2 min

BarcelonaAquest dimecres el diari 'La Razón' donava en primícia la notícia que un veí de Roses havia registrat l'estelada, la qual cosa li donava el dret a demanar una compensació econòmica pel seu ús. Avui, el diari de Planeta ha insistit en el tema tot afirmant que el registre obria la porta a "la fi del negoci secessionista", i assegurant que "juristes assessoraran l'home que va registrar l'estelada per tal d'evitar que es faci servir com a símbol separatista". Tanta insistència en el registre ha fet que el tema hagi estat molt present a les xarxes, amb tota mena de comentaris irònics. La resposta a 'La Razón' que ha tingut més èxit ha estat la de Jordi Calvís, que ha enviat una piulada assegurant que ha patentat Paco Marhuenda.

La imatge del suposat registre de Marhuenda, fet a partir d'un model autèntic on ha inserit dos dibuixos amb la cara del director d'un del diaris de referència del nacionalisme espanyol, ha tingut un èxit instantani, i ha estat objecte de nombrosos retuits. En la imatge es pot veure un "prototip" de Marhuenda. El tuit de @jordicalvis que acompanya la imatge adverteix: "Atenció! Acabo de patentar Paco Marhuenda! Ara en tinc tots els drets. Si el voleu citar, pagueu!".

La iniciativa de Calvís és la resposta irònica al registre que un veí de Roses va fer de l'estelada i de diferents símbols catalanistes. Un registre que la mateixa llei espanyola de patents considera fraudulent, ja que no és un símbol nou, un aspecte confirmat per experts consultats per l'ARA, que apunten que l'home no podrà demanar diners per la seva utilització, tal com pretén.

stats