Facebook és la web d'on Google ha eliminat més enllaços pel dret a l'oblit

El portal de contactes Badoo és la quarta amb més peticions. Espanya se situa darrere de França, Alemanya i el Regne Unit en la quantitat de peticions

Enric Borràs
2 min

BarcelonaLa xarxa social Facebook és el portal del qual Google ha eliminat més enllaços al seu cercador en aplicació del dret a l'oblit a Europa. En total, el gegant tecnològic ha eliminat 3.353 enllaços que duien a pàgines de Facebook a petició de persones que hi sortien mencionades i consideraven que les perjudicava, segons explica a l'últim informe de transparència.

Entre les altres webs que acumulen més enllaços eliminats hi ha cercadors d'informació sobre persones, que recopilen dades de Google i xarxes socials, com ara Profileenginee.com -la segona del rànquing-, Yasni.de i 192.com. La tercera pàgina amb més peticions és el portal de vídeos YouTube.com i la quarta el portal de cites Badoo.com.

En total Google ha rebut 146.938 sol·licituds per retirar del cercador enllaços a 498.830 adreces web; n'ha eliminat 171.214. L'estat europeu que encapçala el rànquing de peticions és França, amb 29.259; seguit d'Alemanya, amb 25.272; i del Regne Unit, amb 18.597. Espanya és el quart estat amb més peticions: 13.478, que afecten a 43.580 adreces web i de les quals n'ha retirat 12.437.

"Un antic sacerdot ens ha sol·licitat que suprimim dos enllaços a articles sobre la investigació per les acusacions d'abús sexual que va rebre mentre exercia. En aquest cas, no hem suprimit les pàgines dels resultats de la cerca". Aquesta petició, originària del Regne Unit, és una de les que ha rebut Google arran de l'aplicació del dret a l'oblit i que el cercador mateix posa com a exemple.

A l'informe de transparència en podeu trobar més: un periodista que demana que s'eliminin notícies comprometedores que va viure ell, la víctima d'una violació que no vol que quan se cerqui el seu nom surtin les pàgines que parlaven del crim, un professional del sector financer a Suïssa que volia que s'eliminessin enllaços a informacions sobre la seva condemna per delictes financers, etc.

stats