Facebook modifica el mètode d'elecció de tendències després de les crítiques

La companyia de Zuckerberg nega la censura en la secció 'trending topics' però anuncia canvis en els procediments de selecció

Ara
2 min
Mark Zukckerberg respon a les preguntes en públic a Barcelona.

Barcelona"No hem trobat cap prova que aquest informe sigui cert. Si trobem alguna cosa en contra dels nostres principis, tens el meu compromís que prendrem mesures addicionals per abordar-ho", escrivia Zuckerberg al seu perfil de Facebook, responent a les acusacions d'un exempleat de la companyia que assegurava que Facebook eliminava les notícies conservadores de la secció 'Trending Topics'.

Ara, unes setmanes després, la companyia assegura en un comunicat que, després de les investigacions i malgrat no haver trobat cap mena de biaix polític, canviarà els procediments de selecció d'aquestes notícies. De fet, la missiva va dirigida al senador republicà John Thune, que va demanar explicacions després dels fets.

"Tan bon punt vam escoltar aquelles al·legacions, vam iniciar una investigació sobre les polítiques i pràctiques al voltant de 'Trending Topics' per determinar si algú treballant en el producte havia actuat de forma inconsistent amb les nostres polítiques i missió", explica la carta, que més endavant afegeix que "la investigació no ha revelat cap evidència de biaix polític sistemàtic".

Facebook modifica el mètode d'elecció de tendències després de les crítiques

La secció 'Trending Topics' actua com un agregador intern que destaca allò més rellevant de la xarxa social a partir de 'hashtags' i paraules.

Millores en el sistema de selecció

Les principals mesures tècniques que aplicarà la companyia a 'Trending Topics' són la no-dependència de webs i mitjans externs per avaluar la importància dels temes i l'eliminació de l'assignació d'importància als temes provinents d'una llista de 10 mitjans de comunicació, que serà també eliminada. A més, per tal d'evitar qualsevol mena d'error humà, la companyia assegura que implementarà mètodes de revisió més estrictes.

stats