Facebook estrena Notify, una aplicació per rebre notificacions de notícies

De moment, només està disponible per a dispositius iOS d'usuaris dels Estats Units

Auri Garcia Morera
1 min
Notify

BarcelonaFacebook ha anunciat aquest dimecres el llançament de Notify, una nova aplicació que permet als usuaris rebre notificacions de notícies enviades per mitjans de comunicació. De moment, l'aplicació només està disponible per a dispositius iOS d'usuaris dels Estats Units i només inclou mitjans de comunicació dels Estats Units.

Notify ofereix diverses categories temàtiques amb diversos canals per a cada mitjà. Permet, per exemple, rebre només les notícies d'última hora de la CNN, només la previsió del temps matinal de The Weather Channel o només els tràilers de pel·lícules de la web especialitzada Fandango. Les novetats es reben en forma de notificacions mòbils que porten directament a la web del mitjà.

Mitjans especialitzats com The Verge consideren probable que el llançament de Notify com una aplicació independent sigui un experiment per estudiar el rendiment d'aquest tipus de notificacions i acabar integrant-les a l'aplicació principal posteriorment. Recode, per contra, assegura que Michael Cerda, director de producte de Facebook, considera les notificacions com un canal diferenciat. Ell mateix reconeix, però, que Facebook no genera cap ingrés amb el model de Notify.

L'altra gran aposta de Facebook en aquest àmbit són els Instant Articles, un format d'articles de descàrrega instantània que els mitjans de comunicació publiquen directament dins la plataforma. Amb aquest sistema, que de moment també està limitat a mitjans de comunicació dels Estats Units, els usuaris no visiten la web del mitjà, sinó que consumeixen els continguts sense sortir de Facebook en cap moment.

stats