Facebook es venja de Princeton dient que es quedarà sense estudiants el 2021

La picabaralla ha sorgit arran d'un estudi de la universitat nord-americana, que pronosticava un futur negre a la xarxa social en només quatre anys

Efe
2 min

Los AngelesFacebook s'ha burlat d'un estudi de la Universitat de Princeton, als EUA, que li vaticinava un futur negre en només quatre anys. Per fer-ho, l'empresa de Mark Zuckerberg ha respost, segons l'agència Efe, amb un "informe improvisat" que conclou que el prestigiós centre educatiu es quedarà sense estudiants el 2021. El document de Princeton, elaborat per dos estudiants de doctorat, va veure la llum dimecres passat i va despertar interès a internet i sorprendre els responsables de Facebook, que asseguren que no té cap sentit.

Facebook no es queda quiet

L'endemà de la publicació de l'estudi, els especialistes en anàlisi de dades de Facebook, "intrigats per la predicció de la defunció" de la seva empresa, van elaborar un informe sobre Princeton en què van emprar "la mateixa metodologia robusta" que els aspirants a doctorat en el seu "model epidemiològic de les dinàmiques de les xarxes socials en línia". El text de Princeton estableix una analogia entre la corba d'adopció, auge i desaparició de les xarxes socials amb les malalties infeccioses, i basa les seves prediccions en tendències extretes de "dades públiques de cerques realitzades a Google".

"Extrapolant el model que encaixa millor amb el futur, se suggereix que Facebook travessarà un ràpid declivi en els pròxims anys i perdrà un 80% dels seus usuaris entre 2015 i 2017", deia el text de Princeton sobre Facebook. En la seva resposta a la Universitat, titulada 'Desacreditant Princeton', la xarxa social assenyala que Princeton té menys "m'agrada" a Facebook que Harvard i Yale, que ha baixat la quantitat de les seves publicacions des de l'any 2000 i que el nombre de recerques a Google sobre Princeton ha caigut. Per tant, emprant "el mateix principi" que en l'informe de la Universitat, Facebook va establir en el seu document una correlació entre aquests descensos i la manca d'interès dels joves a matricular-se al centre.

També s'acabarà el món

"Aquesta tendència suggereix que Princeton tindrà només la meitat dels seus matriculacions actuals el 2018, i el 2021 no tindrà alumnes", afirma la xarxa social, que porta la seva mofa més enllà del que els estudiosos de Facebook haurien pogut esperar. "Encara que estem preocupats per la Universitat de Princeton, ens inquieta molt més el destí del planeta. La tendència de les recerques del mot 'aire' a Google ha anat a menys de forma continuada i les nostres projeccions mostren que per a l'any 2060 no quedarà aire", apunta l'"estudi" irònic de Facebook. Els seus autors van voler amb aquest escrit "recordar de manera divertida" que "no totes les investigacions són iguals i que alguns mètodes d'anàlisi porten a conclusions molt absurdes".

stats