Més de quatre milions de persones recorren a Facebook Safety Check pels atemptats de París

Facebook també posa a disposició dels usuaris un filtre per acolorir les imatges de perfil i de portada amb la bandera francesa

Meritxell Martínez
1 min

BarcelonaAquest cap de setmana, Facebook ha capitalitzat les comunicacions al voltant dels atemptats a París. 4,1 milions de persones han avisat que estaven bé a 360 milions de contactes a través de Facebook Safety Check. L’eina de comprovació de seguretat ha permès localitzar persones fora de perill des de les primeres hores d’incertesa i caos. A banda, 78 milions de persones han publicat 183 milions de missatges sobre els atemptats entre divendres i dissabte.

És el primer cop que Facebook serveix per localitzar possibles víctimes en un atemptat. Anteriorment, la xarxa social de Mark Zuckerberg havia ofert la mateixa eina de localització en altres tipus d’emergències. S'ha activat fins a cinc vegades en casos de catàstrofes naturals, però mai havia gestionat cap atemptat com en el cas de París.

Suport amb imatges de perfil temporals

La xarxa de Zuckerberg també permet acolorir el perfil dels usuaris amb la bandera de França. Després de la mort de 129 persones pels atacs terroristes, Facebook ha posat a disposició dels usuaris una eina d’homenatge i suport. Es tracta d’un filtre que pinta de blau, blanc i vermell tant la foto del perfil com la de la portada.

Critiques al tracte preferencial per a França

L’acció de Facebook ha estat un alleujament i una gran ajuda per a molts afectats pels atemptats a París. En aquest sentit, alguns han criticat el tracte preferencial de la xarxa de Zuckerberg cap a França. El mateix Zuckerberg ha respost que, a partir d'ara, es farà amb altres esdeveniments similars.

stats