Facebook substitueix l'equip que filtrava les notícies per un algoritme... i el resultat és el caos

El robot va recomanar una publicació que insultava una columnista pro Trump, el vídeo d'un home masturbant-se amb un sandvitx del McDonalds i una notícia falsa en només dos dies, segons informa 'The Guardian'

Ara
1 min
Facebook ja és a la borsa JOEL SAGET / AFP

BarcelonaUn robot pot fer la feina d'una persona? Facebook acaba de descobrir que no. Mesos després que es fes públic que un equip de persones editava les notícies destacades que apareixen al mur dels usuaris de la xarxa social, la companyia els ha acomiadat i ha deixat que un algoritme filtri les notícies sol. El canvi es va fer efectiu divendres passat. El resultat ha estat el caos: durant aquest cap de setmana l'algoritme ha destacat una publicació que insultava la columnista pro Trump Ann Coulter, el vídeo d'un home masturbant-se amb un sandvitx de pollastre del McDonalds i una notícia falsa, segons informa 'The Guardian'.

L'explicació dels canvis a la secció de 'Trending' que ha fet Facebook al seu blog

Tot i els errors que dóna l'algoritme, Facebook ha publicat un article al seu blog oficial en què defensa el canvi: "El nostre objectiu és habilitar la secció 'Trending' per al màxim nombre d'usuaris possible", així com abastar "més temes", un fet que seria "complicat si haguéssim de seleccionar les recomanacions de notícies a mà", afirma el text.

Segons 'The Guardian', l'equip que filtrava les notícies va ser acomiadat sense cap avís previ en una reunió amb un guàrdia de seguretat present. Els extreballadors de l'empresa rebran una indemnització de quatre setmanes de sou.

stats