Instagram supera els filtres i incorpora 10 eines noves per editar fotografies

Els usuaris de la xarxa social ara poden evitar les opcions preestablertes per retocar les imatges

Ara
2 min
fdsfsfd

BarcelonaInstagram ha inclòs deu eines d'edició de fotografies que multipliquen les possibilitats dels usuaris de la xarxa social per donar el seu toc personal a les imatges i l'acosten als programes d'edició. Els usuaris de telèfons Android i iPhone les trobareu a l'última versió de l'aplicació, la 6.0, que ja es pot descarregar.

Moltes de les fotografies d'Instagram tenen un aspecte semblant encara que mostrin coses molt diferents, un aire familiar causat perquè la majoria d'usuaris fan servir algun dels vint filtres de l'aplicació per 'millorar-les'. Com que només hi ha vint filtres al final és fàcil que les imatges editades tinguin una llum o color semblants, perquè fins ara l'aplicació només permetia fer-hi pocs retocs més: el desenfocament selectiu, augmentar o disminuir la claredat i reenquadrar la imatge, bàsicament.

Ara, clicant a la nova opció que hi ha amb la icona d'una clau anglesa, l'aplicació permet augmentar o disminuir el contrast de la imatge, fer-la més fosca o més clara, dessaturar-la o fer-ne més vius els colors, canviar-los perquè siguin més calents o més freds, aclarir o enfosquir les parts més fosques o les més clares de la imatge, enfosquir gradualment les vores de la fotografia causant l'efecte de 'vinyetejat' i, finalment, enfocar més la imatge.

Aquí podeu trobar una explicació de cada símbol d'edició i de què permet fer, tot i que les icones són força clares. A més, Instagram ha incorporat una opció per triar el grau amb què s'apliquen els filtres preestablerts. Quan escolliu un filtre només cal que hi torneu a pitjar al damunt per escollir el grau amb què s'aplicarà.

Els afeccionats a la fotografia que fins ara feien servir Instagram, si volien editar els retrats fugint de les opcions preestablertes normalment, havien de recórrer a aplicacions externes, editar-hi la fotografia, guardar-la i llavors publicar-la a Instagram. Tot plegat feia el procés més pesat. Ara Instagram els permet fer-ho directament i, de pas, obre aquestes eines als qui fins ara no en feien ús. Molt probablement hi començarà a haver força més varietat en els tons de les fotografies que s'hi publiquin.

stats