El làser: la nova arma de l'exèrcit dels Estats Units al Golf Pèrsic

La Marina nord-americana publica un vídeo per demostrar què pot fer el prototip que ja ha entrat en funcionament

Ara
2 min

BarcelonaEl vaixell de transport amfibi de la Marina dels Estats Units USS Ponce, destinat al Golf Pèrsic, té permís per defensar-se amb una arma experimental: un làser. No sembla com els de les pel·lícules de ciència ficció, no dispara raigs de colors, però aconsegueix uns resultats molt semblants tal com podeu veure al vídeo difós per la Marina mateix. Mostra com el làser incendia i fa caure un 'drone' i armes o vaixells petits, entre més objectius petits. És una arma eficaç i, a més barata: cada tret costa menys d'un dòlar.

"El capità d'aquest vaixell té tota l'autoritat necessària, si hi hagués cap amenaça, per protegir els nostres mariners i soldats i defensarem aquest vaixell amb aquest sistema làser", ha afirmat el cap de Recerca Naval Matthew Klunder. En concret, tenen previst fer-lo servir contra vehicles com ara helicòpters que volin a baixa velocitat, 'drones' i llanxes o barques de patrulla. L'arma, que anomenen LaWS (Laser Weapon System), ja feia temps que es provava, tal com es pot veure en un altre vídeo publicat l'any passat.

La diferència és que ara el prototip de canó làser entra en funcionament actiu i ja es pot fer servir per a la guerra. Segons ha declarat Klunder a la CNN "les armes làser són potents, assequibles i jugaran un rol vital al futur de les operacions de combat naval". Les proves, assegura, han mostrat com l'arma "ha destruït gairebé instantàniament i d'una manera letal els objectius que hem designat".

Segons el cap de recerca, cada tret del làser costa menys d'un dòlar i això deixa fora de cap dubte el valor que té. A més, n'hi ha prou amb un sol militar per fer funcionar l'arma amb un comandament semblant al d'un videojoc. Per tot plegat, la Marina espera desplegar models de làser semblants a la flota de cara al 2020.

stats