L'orgull patriòtic espanyol desbanca la crítica de #resacelebrar a Twitter

L'etiqueta antiespanyola #resacelebrar queda relegada al cinquè lloc dels 'trending topics' per darrera del 'hashtag' #DiaDeLaHispanidad, que ocupa el segon lloc de la llista. En primer lloc, hi ha #desfile, que la fan servir partidaris i detractors de la festa

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaMolts missatges patriòtics per part de seguidors de Twitter han aconseguit posicionar #DiaDeLaHispanidad per davant de l'etiqueta #resacelebrar. L'etiqueta favorable a la festa espanyola només es veu separada per #desfile, que ocupa la primera posició perquè la fa servir tothom per parlar de la desta, tan bé com malament. De fet, amb aquesta etiqueta, hi ha molts usuaris que parlen de la celebració militar sense posicionar-se políticament a favor o en contra.

El cas contrari és el de piulades com aquesta del líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, que expressa l'orgull davant del dia de les forces armades espanyoles. Rajoy ha desitjat un dia feliç a tothom per a la Festa Nacional i també ha felicitat "les nostres Forces Armades". Per acabar d'arrodonir el seu tuit, l'encara cap de l'oposició ha penjat una foto al costat de la seva muller en la qual es pot observar, en primer terme, al Rei Joan Carles.

En aquest sentit, s'han manifestat també moltes persones anònimes. Per exemple, Pablo Calderón ha expressat la seva estima per la festa i, a més, per la vessant religiosa del 12 d'Octubre amb un "Visca Espanya i visca la Verge del Pilar", cosa que a Rajoy li ha passat per alt. Ana Guerrero, per la seva banda, aprofita l'etiqueta per exclamar "Ole lo bueno" davant de la celebració d'aquesta festivitat d'àmbit estatal. Seguint aquesta línia de tuits concisos, trobem el que efectua l'usuari Valencia Legendaria: "Feliç Dia de la Hispanitat a tots"; i, també, el de María José Hernández: "Orgull Espanyol".

Malgrat això, hi ha piulades que fan servir aquesta mateixa per expressar la seva crítica contra una festa que no és del tot del seu gust, ja que consideren que no hi ha res per sentir-se orgullós o que la situació econòmica no permet fer grans mostres d'alegria.

Com és habitual el dia 12 d'Octubre, Zapatero no surt ben parat ni al Twitter i les crítiques que rep són moltes, a banda de les xiulades per part del públic. El tuitaire Rafa Garrido opina que el president Zapatero no hauria d'anar a aquesta festa igual que Rajoy no celebra el dia de l'orgull gai.

stats