Un mètode senzill per evitar el fiasco dels mapes d'Apple

L'expert en tecnologia de l'ARA, Albert Cuesta, proposa una manera fàcil per fer servir Google Maps amb el sistema operatiu d'Apple iOs 6

Ara
1 min
Apple necessita una brúixola

BarcelonaLa nova versió iOS6 del sistema operatiu per als seus dispositius mòbils acaba amb el matrimoni que Apple tenia amb Google Maps i amb Youtube. Tot i això, el resultat no està sent el que s¡esperava. Segons l'expert en tecnologia de l'ARA, Albert Cuesta, "la nova aplicació de Mapes és ridículament inferior a la de Google". Cuesta recomana una manera molt senzilla de seguir utilitzant Google Maps i YouTube en els iPhones i iPads ja actualitzats a iOS6, així com en l'iPhone 5, que surt a la venda aquest divendres al mercat espanyol.

La manera, que l'expert, proposa al seu blog és la següent:

1. La solució consisteix a utilitzar la web per a mòbils de Google Maps, que ofereix una funcionalitat pràcticament equivalent a la de l'aplicació desterrada de iOS6. Es pot accedir simplement obrint el navegador Safari i teclejant l'adreça http://maps.google.com.

2. També és possible fer que l'accés sigui tan directe com el d'una aplicació nativa: només cal crear a la pantalla d'inici de l'iPhone (o iPad o iPod Touch) una icona que arrenqui directament el navegador i autocarregar la pàgina corresponent. Per fer això, només cal carregar la pàgina desitjada (Google Maps mòbil), prémer la icona 'Compartir' (el requadre amb una fletxa al costat de la barra d'adreces web) i triar l'opció 'Afegir a pantalla d'inici'. Amb això s'oferirà la possibilitat de crear una icona d'accés directe a la pàgina.

3. Cal aclarir que la icona sempre obrirà la pàgina desitjada en Safari. Encara que tingui vostè en el vostre dispositiu altre navegador com Chrome o Opera, iOS no permet definir com a navegador per omissió una aplicació diferent de Safari.

stats