Tecnologia

Aquest divendres s'estrena el Windows 8 i la tauleta Surface

La nova versió del sistema operatiu canvia radicalment el disseny de les anteriors

Reuters
1 min

Nova YorkMicrosoft ha presentat aquest dijous a la tarda, a Nova York, el seu nou sistema operatiu, Windows 8, que es començarà a vendre a partir de divendres coincidint amb la sortida al mercat de la tauleta Surface, de la mateixa companyia. La doble operació busca despertar l'interès dels usuaris i recuperar el terreny perdut davant d'Apple i Google en el mercat de la informàtica mòbil. "Hem reimaginat Windows i hem reimaginat tota la indústria del PC", ha assegurat el conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer.

Steven Sinofsky, cap de la unitat de Windows de Microsoft i responsable del Windows 8, ha obert l'esdeveniment mostrant la nova imatge del sistema operatiu de la companyia, i ha remarcat que, malgrat els notables canvis de la interfícies, el sistema s'ha construït sobre la base del Windows 7, que recentment ha superat els 670 milions de llicències venudes. El nou disseny de Windows, que prescindeix del botó d'inici i presenta una espècie de rajoles quadrades per accedir a les aplicacions, pot sorprendre alguns usuaris. La demanda inicial sembla sòlida, però els clients eren prudents.

Les primeres crítiques de la tauleta Surface en destacaven el disseny, molt fi, però mostraven preocupació per la durada de la bateria i la limitada quantitat d'aplicacions disponibles. "Hem rebut algunes reserves prèvies dels dispositius que funcionaran amb Windows 8 –assegura Merle McIntosh, vicepresident de la botiga d'electrònica 'online' Newegg–, però creiem que la majoria dels consumidors s'esperaran fins després del llançament per decidir si comprar-los".

stats