La pressió popular frena la censura sobre el blog de la nena que denuncia els menús escolars

El blog 'NeverSeconds' denuncia la mala qualitat i la poca varietat del menjar que se serveix a les escoles. L'èxit rotund que ha tingut ha obert un debat seriós sobre l'alimentació al Regne Unit, fins al punt que l'ajuntament de la ciutat on viu la nena va plantejar aquest dijous tancar el blog

Francina Bosch
2 min
Entrepà d'hamburguesa amb formatge acompanyat de dues croquetes i tres talls de cogombre. Per postres, gelat. / Blog NeverSeconds

BarcelonaDues croquetes congelades, un tros de pa amb una hamburguesa i un gelat. La fotografia d'aquest menú escolar va ser el tret de sortida de l'exitós blog d'una nena de 9 anys escocesa que, a principis de maig, va iniciar una 'campanya' per denunciar la mala qualitat i la poca varietat del menú escolar que li servien cada dia a l'escola. De fet, el blog ' NeverSeconds' va néixer com un treball d'escola, però en només unes hores es va convertir en tot un èxit a la xarxa.

Aquest dijous, una professora va comunicar a la nena que havia de deixar de fotografiar el menjar, tal com recull l'última entrada en el seu blog. De fet, l'ajuntament de la seva ciutat, Argyll and Bute, havia decidit censurar-li el blog. Al cap d'unes hores, però, la pressió popular ha fet revocar la decisió del consistori.

La repercussió del blog, que ha obert un debat sobre l'alimentació saludable a les escoles, ha aixecat un rebombori considerable a la premsa britànica, fins al punt que alguns mitjans han arribat a qüestionar les empreses de càtering del país. Aquest punt hauria sigut el detonant per tancar el blog, una decisió que l'ajuntament finalment ha desestimat per evitar la censura.

Tot un èxit a la xarxa

Gairebé tres milions de persones ja han visitat el blog 'NeverSeconds' en un mes i mig. Amb l'ajuda del seu pare, Martha Payne s'ha dedicat a fer fotografies dels menús que rep a la seva escola, acompanyades de valoracions tant de la baixa qualitat culinària del menjar com del nivell poc saludable dels aliments. En el blog s'hi pot observar com, sovint, els menús es basen en aliments fregits, i les amanides i les verdures tenen una presència escassa. La nena també es queixa de la poca quantitat de menjar que se'ls serveix, i en un dels comentaris lamenta: "Estic en procés de creixement, i necessito estar concentrada (a l'escola) tota la tarda, i no puc fer-ho amb només una croqueta".

stats