Videojocs

Sony presenta la PlayStation 4, que permetrà jugar al núvol i serà compatible amb altres dispositius

La companyia no ha ensenyat com serà la nova consola, però sí que n'ha mostrat el comandament, sense fils i amb pantalla tàctil

Efe
3 min
El comandament de la nova PlayStation 4

Nova YorkSony ha presentat aquest dijous a la matinada a Nova York la nova consola PlayStation 4, que arribarà al mercat per Nadal. El nou dispositiu permetrà jugar en 'streaming' i a través d'altres dispositius mòbils, i serà molt social. La companyia japonesa, que no ha mostrat l'aparell en cap moment i pràcticament no n'ha donat cap detall tècnic, ha fet una declaració d'intencions sobre la seva nova concepció de l'oci interactiu, que es fonamenta en el joc al núvol, la mobilitat i la interacció entre els jugadors.

La PlayStation 4 s'integrarà amb 'smartphones' i tauletes, així com amb la PlayStation Vita, amb la qual compartirà els videojocs mitjançant l''streaming', gràcies a l'opció de joc remot. A més, permetrà accedir a jocs des del núvol gràcies al fet que ha assimilat la tecnologia de 'streaming' de Gaikai, la companyia que va comprar l'estiu passat. "La tecnologia de PlayStation 4 i PlayStation Network, integrada amb Gaikai, donarà com a resultat la xarxa de joc més potent i lleugera del món", ha assegurat el cofundador de Gaikai, David Perry.

La nova versió de la consola de Sony tindrà una memòria RAM de 8 GB, l'arquitectura d'un ordinador "superpotent" i memòria interna HDD, a més d'un xip secundari perquè la seva activitat sigui més fluida, segons el conseller delegat de Sony Computer Entertainment, Andrew House. No s'ha precisat, en canvi, si la PlayStation 4 tindrà lector de Blu-ray, ni la seva capacitat, forma, color o preu, els ports de què disposarà ni els sistemes operatius mòbils amb què serà compatible.

Sony sí que ha ensenyat el comandament sense fils de la nova consola, el Dual Shock 4, que inclou una superfície tàctil i el botó "compartir" per gravar, emetre en temps real i pujar a les xarxes socials –Facebook i uStream han estat les dues úniques plataformes que s'han mencionat– vídeos de les partides i els resultats obtinguts pels jugadors. Una barra amb dues càmeres en detectarà la posició real. A més, mentre juguin, els usuaris podran tenir videoconferències i xatejar amb els seus contactes.

Amb aquesta nova consola, Sony pretén que l'experiència de joc sigui més senzilla, gràcies a una nova interfície d'usuari, i vol que es redueixin els temps d'espera des que el jugador dóna una ordre fins que l'aparell l'executa.

Una altra de les novetats de la PlayStation 4 és que a mesura que l'usuari consumeixi nous continguts, la consola anirà coneixent els seus gustos i li suggerirà nous videojocs a què podrà accedir al núvol. Entre el catàleg disponible per a la nova consola hi haurà el 'shooter' futurista 'Killzone Shadow Zone'; un nou títol de curses basat en el joc comunitari 'Driveclub'; 'Infamous Second Son', l''spin-off' d''Infamous'; la nova proposta del personal David Cage, 'Beyond'; una nova entrega de 'Final Fantasy'; l'acció medieval i els dracs de 'Deep Down', o els esperats 'Destiny' i 'Watch Dogs'. A més, Blizzard donarà suport a Sony i portarà tant a la PlayStation 3 com a la PlayStation 4 el joc 'Diablo 3', una franquícia que fins ara només era accessible des de PC.

Aquests jocs, la gran majoria orientats als jugadors més exigents, han permès endevinar un nivell de qualitat dels gràfics interactius més elevat, però no han donat pistes contundents sobre com serà l'experiència de l'usuari a la nova consola. Andrew House ha assegurat que el dispositiu no es basarà només en una bona tecnologia, sinó que suposarà una "nova concepció" del joc que "liderarà l'escenari canviant" de l'oci interactiu.

Després de l'expectació creada a l'entorn de la nova proposta de Sony, la falta de concreció a l'anunci d'aquest dijous ha deixat un mal regust de boca. Els periodistes especialitzats esperaven un cop d'efecte de la companyia japonesa a Nova York, no només per avançar-se al seu principal competidor −Microsoft també prepara una nova versió de la Xbox−, sinó perquè l'oci interactiu és el negoci que més beneficis aporta actualment a Sony, que ha tancat els últims quatre anys amb pèrdues.

La PlayStation 4 arribarà al mercat a finals d'aquest any, set anys després que sortís a la venda la seva predecessora, la PlayStation 3.

stats