Truca als senadors i canta'ls aquest 'American Pie'

Una campanya a les xarxes dels EUA versiona la cançó 'American Pie' contra les lleis sobre internet SOPA i PIPA, i insta els cibernautes a trucar als "seus senadors" per condicionar el vot

Ara
1 min

BarcelonaSOPA i PIPA són dos exemples d'un tipus de legislació que des de fa poc està sent "letal" per a internet tal com el coneixem, segons el cibernautes que han engegat aquesta campanya. Amb una versió del clàssic de Don McLean, 'American Pie', que tracta sobre el dia que va morir la música, Laugh Pong reivindica que internet "s'aixequi i combati", ja que creu que s'ha d'estar alerta amb les noves iniciatives legislatives que afecten la xarxa. Per tot això, la cançó és només una excusa per fer una crida a la societat que es mobilitzi. El sistema que recomana Laugh Pong és que cadascú truqui als seus congressistes per deixar-los clar que "no són compatibles amb SOPA ni amb PIPA", fer-los comprometre que no donin suport a "futura legislació que danyi l'estabilitat d'internet". Aquesta campanya se suma a moltes altres que s'han engegat a la xarxa, com la de Wikipedia.

La modificació de la lletra original de la cançó, que McLean va escriure el 1971, apunta a elements estimats de la xarxa com els vídeos de gats que fan riure (els LOLcats), Tumblr o Hacker News, i critica que les lleis siguin "coses que es poden comprar". També insinua que els senadors cobren dels lobis. Per això, aporta els números de telèfon dels senadors perquè la gent els truqui per convèncer-los que aquestes lleis els perjudiquen.

stats