Twitter podrà aplicar censura per territoris

La xarxa social ha desenvolupat un sistema de censura per impedir que missatges inadequats per algunes cultures o països puguin estar a l'abast d'usuaris en els territoris afectats

Efe
1 min

Los AngelesLa xarxa social Twitter ha anunciat aquest divendres que ha desenvolupat un sistema de censura per impedir que missatges que puguin resultar inadequats en algunes cultures o països puguin estar a l'abast dels usuaris en els territoris afectats, ha informat en el seu bloc la companyia californiana.

Per justificar la mesura, Twitter argumenta que la idea de llibertat d'expressió s'entén de forma diversa en diferents llocs del planeta, i posa com a exemple que governs com el de França o Alemanya prohibeixen la publicació de continguts favorables al nazisme.

"Fins ara, l'única manera que podríem ajustar-nos als límits d'aquests països era retirant el contingut globalment. A partir d'avui, tenim la possibilitat de retenir continguts d'usuaris en un país específic al temps que està disponible a la resta del món", explica Twitter en el seu portal.

No concreta criteris

La xarxa social no deixa clar en la seva publicació com determinarà exactament quins missatges sobrepassen el dret a la llibertat d'expressió a cada país, si bé a la seva pàgina d'ajuda a l'usuari apunta que el bloqueig de tuitea respondrà a una sol · licitud per part d'una "entitat autoritzada".

"En el nostre continu esforç per fer que els nostres serveis estiguin disponibles a tot arreu, si rebem una petició vàlida i apropiada d'una entitat autoritzada, pot ser necessari impedir l'accés de cert contingut en un país determinat de tant en tant", ha indicat.

Twitter ha insistit que vetllarà per la transparència del procés de censura de tuiteig i notificarà als usuaris que el contingut sigui restringit i marcarà el missatge amb un avís que expliciti que ha estat vetat.

stats