WhatsApp comença a encriptar els missatges per protegir-los dels pirates informàtics

Els missatges es xifraran per defecte amb una contrasenya i només els podran veure els que participin en la conversa. De moment només està operatiu per a Android

Efe
1 min

San FranciscoWhatsApp, l'aplicació de missatgeria instantània més utilitzada del món, ha començat a encriptar els missatges per protegir-los de pirates informàtics, segons ha anunciat aquest dimarts un grup de desenvolupadors de programari associat a l'empresa.

Amb l'encriptació, els missatges que s'intercanviïn els usuaris es xifraran per defecte amb una contrasenya, de manera que només els que participin de forma oberta i acordada en la conversa els podran veure.

Fins ara, un pirata informàtic podia interceptar les comunicacions de WhatsApp (propietat de Facebook) i "apropiar-se" dels seus continguts.

En un comunicat, Open Whisper Systems, l'empresa associada amb WhatsApp per a xifrar els missatges, ha anunciat que la mesura ja s'està aplicant amb els usuaris de dispositius Android amb l'última versió de WhatsApp. El procés s'aplicarà gradualment a la resta de plataformes.

De moment, encara no s'han encriptat els missatges multimèdia ni els que s'envien en converses de grups en les quals participen més de dos usuaris.

WhatsApp, que actualment té més de 600 milions d'usuaris, se suma així a altres grans empreses de Silicon Valley, com Google o Apple, que també han anunciat millores en els seus sistemes de seguretat per evitar que els pirates informàtics accedeixin a les dades que comparteixen els usuaris.

stats