Chakir el Homrani espera que Pedro Sánchez traspassi "ràpidament" les competències d'acollida de refugiats

El conseller diu que s'ha d'analitzar bé quins recursos econòmics s'han d'associar al traspàs

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, espera que el govern de Pedro Sánchez traspassi "ràpidament" les competències i els recursos econòmics associats a l'acollida de refugiats. Tal com va avançar ahir l'ARA, el Suprem va desestimar a l'octubre l'últim recurs de l'Estat per controlar la gestió de l'acollida i obliga el govern espanyol a fer efectiu el traspàs d'aquesta competència a la Generalitat.  

En aquest sentit, un dels punts que hauran de negociar la Generalitat i l'Estat serà la quantitat econòmica que es traspassarà amb les competències. El Homrani ha assenyalat que es parla d'un ball de xifres "d'entre 14 i 20 milions" però aposta per "analitzar bé tant els recursos econòmics necessaris com la gestió d'aquests recursos".  

Un cop fet el traspàs, el conseller ha explicat que estudiaran si mantenen el mateix programa d'acollida que aplica l'Estat o si optaran per elaborar-ne un de propi. "Un cop tinguem el traspàs fet, veurem quins marges tenim en el sistema de refugi i protecció, i quins canvis podem fer". 

No obstant això, El Homrani ha reconegut que la Generalitat no podrà acollir més persones refugiades perquè el dret d'asil només pot concedir-lo l'estat espanyol.  

Més continguts de