Publicitat
Publicitat

EXPOSICIONS

Girona mostra l’art polifònic Del territori a la Biennal d’Art

Un jurat ha triat entre 192 obres que marquen tendències

La Casa de Cultura de Girona exposa les obres guanyadores i les seleccionades a la novena Biennal d’Art de Girona. A la convocatòria s’hi van presentar 192 peces, de les quals se n’exposen 22. La Biennal d’Art és un bon termòmetre de la qualitat de la producció artística de les comarques gironines i marca els camins que obren els creadors més potents del territori.

A més de l’obra guanyadora, d’Àlex Nogué, el jurat ha seleccionat peces dels artistes Pep Camps, Jordi Mitjà, Roser Bover i Roger Serrat-Calvó per formar part del fons d’art de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Les institucions han invertit un total de 15.000 euros en l’adquisició de l’obra guanyadora i de les seleccionades, que passen a formar part del fons artístic de la Diputació de Girona. La mostra es podrà visitar fins al 4 de novembre, de dimarts a divendres d’11 a 20 h i els dissabtes d’11 a 18 h.

Entre els artistes seleccionats a l’exposició hi ha Isabel Banal, Adrià Ciurana, Jordi Armengol, Levi Orta, Javier Garcés, Pep Aymerich, Esther Pi, Vicens Casassas, Jordi Puig, Guillermo Basagoiti, Maria Mercader, Esteve Subirah, Sebi Subirós, Omar Al-Alani de Baublau, Jordi Morell, Víctor Masferrer i Manel Bayo.

Ocultació i desvetllament

L’obra guanyadora, Boix, d’Àlex Nogué, combina una detallada pintura de brancatges amb perforacions que deixen entreveure una constel·lació lumínica a la part posterior que, al seu torn, també és il·luminada per un altre fluorescent al davant. El crític d’art David Santaeulàlia el defineix com “un exercici d’ocultació i desvetllament, molt en la línia de la seva investigació sobre la percepció de les imatges”. També destaca els mosaics de Pep Camps, “de colors blau, vermell i groc on s’alternen aleatòriament imatges contraposades i dissonants per evidenciar la capacitat destructiva i constructiva de la humanitat”. Sobre la peça de Jordi Mitjà, afirma: “Utilitza l’estratègia de fer un pas enrere i pouar entre les ensenyances del que havia après fent l’ofici de manyà amb el seu pare per tal de trobar noves vies d’investigació on es dona importància al procés, als accidents i al seu propi estatus com a artista”. Les altres dues peces adquirides per la Biennal remeten a les realitats rescatades d’imatges d’internet, com les escenes de naufragis d’immigrants de Roser Bover i les imatges de prostitutes de Google Street View, esborrades per pressions diverses, que apareixen a l’obra de Roger Serrat-Calvó.

El guanyador d’aquest any, Àlex Nogué, és artista visual i editor de la revista científica Barcelona, Recerca, Art i Creació (BRAC). Ha publicat sis llibres sobre els processos de creació fonamentats en l’experimentació artística personal i ha realitzat més de 50 exposicions individuals en diferents països.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT