Mor Terry Broch, vídua del dibuixant i cartellista Carles Fontserè

Actualment treballava en la digitalització del fons fotogràfic de l'artista

La nord-americana Terry Broch, companya inseparable del dibuixant i Cartellista Carles Fontserè (1916-2007) durant gairebé seixanta anys, ha mort aquesta matinada. Broch, que el 1949 va conèixer Fontserè a Nova York, es va instal·lar el 1973 a Porqueres (Pla de l'Estany) amb l'autor de 'Memòries d'un cartellista català' i actualment treballava en la digitalització del fons fotogràfic de l'artista, que conté més de 50.000 fotografies de la seva vida i dels seus viatges.

Broch i Fontserè es van conèixer al Centre Català de Nova York, on va presentar-los Jaume Miravitlles, comissari de Propaganda de la Generalitat Republicana. Gairebé un quart de segle després, la parella va decidir comprar un trosset de bosc a Catalunya i es van decantar per una finca on hi havia dues barraques, Can Tista i Montguix, que van haver de reconstruir. Can Tista va convertir-se en la seva llar i Montguix, en l'estudi de l'artista.

Després de la mort de Fontserè, Broch va treballar intensament en la preservació de la seva obra. La seva mort coincideix amb la celebració, enguany, de l’ Any Fontserè. Amb motiu del centenari del naixement de l'artista, el Departament de Cultura divulgarà la seva obra amb una exposició itinerant que s'estrenarà a Banyoles a l'estiu i posteriorment viatjarà a altres ciutats, Barcelona inclosa.