CELOBERT

Sant Pere Del Bosc

ALS TRONCS DELS BOSCOS de Sant Pere del Bosc hi ha uns papers enganxats: “Tot això que veus desapareixerà per una autopista.” El grup Emboscades mira d’impedir físicament ara mateix la tala de seixanta-sis mil arbres per l’allargament de la C-32, un tram d’autopista recorregut al TSJC i rebutjat en consultes a Lloret i Blanes però que té el suport entusiasta d’aquella Generalitat que un dia va aprovar una llei del canvi climàtic. La depredació física i moral del país continua.

Dimarts passat, David Marín, un operari de Porqueres que tallava arbres, va solidaritzar-se amb la protesta i va plegar. Els treballadors solen ser de fora, però aquest era d’aquí.

“Hi he estat tres o quatre dies. Jo no m’havia enterat, d’això! No sabíem que es feia aquesta autopista, t’ho juro que no. El jefe em diu: «Home, em sembla que seran quatre hippies». I quan arribo allà, esclar, això no és... Al ser d’aquí i veure que tanta gent hi està en contra, i gent de diferents estatus, saps què vull dir? He anat parlant amb ells, i això no. A mi em van dir que anava a fer una carretera que anava a la depuradora, saps què vull dir?”

“Però esclar, aquí hi ha un conflicte polític. Ara ha d’haver-hi una revolució, no, diuen? Ho deixen així tot penjat i després passa lo que passa. Van tirant la merda des de dalt cap a baix, saps, i la merda va a parar a les últimes merdes, que som nosaltres: els que tallen els arbres, els que porten les màquines, saps què vull dir? Aquí tothom es renta les mans. I esclar, avui els hi he dit que no, que ja no tallava més. Jo soc un treballador. L’empresa és de Cervià de Ter i el meu jefe tampoc ho sabia”.

“Jo li vaig dir a la meva dona, dic «hòstia, he anat a treballar a Lloret i hi ha gent catalana, tia! Saps? En sèrio, n’hi ha molta!» Saps què vull dir? Em refereixo que, hosti, allà a Girona parles de Lloret i tot són hotels, guiris i sálvese quien pueda. Jo li vaig dir a no sé qui: «Però Lloret té nucli antic?» Jo dic, a tots els pobles aquests de la costa s’han fet hotels però a tots hi ha un nucli antic, i allà no!”

“Sí, esclar que es podrà aturar. Jo ja he parat. Els de la meva empresa encara hi són, però també pararan. Una cosa semblant ho he vist quan van fer la nacional per la vall de Sant Daniel, la variant, i al final és una merda de carretera perillosa que t’hi cagues. Jo crec que pot ser que ho aconsegueixin. Han de fer com els de Bàscara. Era un drama per culpa dels tràilers... Ara no hi ha ni un mort a la N-II en aquell tram, i és perquè han tret els camions, i van ser els de Bàscara!”

Sort de la gent que s’estima el país.